Kalite yönetilemiyor

Beşiktaş'ın anlık özeti bu olsa gerek. Aslında kadrosu öyle yabana atılacak gibi değil. Yönetimlerin beceriksizliği, gelinen yol haritasını çizdi. Eski yönetimi yerden yere vuran Arat, hiç bir yenilik eklemedi. Kabul edelim ki iki aylık yönetime bir anda tüm yük yüklenmez. Ancak bir iki dokunuş beklenir. Ne yaptı yeni yönetim; hiç! Eski anlayışı devam ettirdi. Hoca değiştirdi. En kolay iş bu. Rıza hoca gitsin Serdar gelsin. O gitsin Santos gelsin. Bu da tutmadı ya... Oysa asıl sıkıntı kulübün yanlış yönetim tarzında.
İşte kanıtı

Haberin Devamı

Mevcut yönetim göreve geler gelmez, sözde 'neşter' attı. Dönemin teknik patronu Rıza Çalımbay'dan habersiz beş oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Bu oyunculardan Bailly, Onana ve Rosier çok iyi kulüplere transfer oldular. Hem de anında. Demek ki neymiş; oyuncular kaliteli. Bunları yönetenler aynı düzeyde değiller. Rosier, Boey'den sonra ligin en iyi sağ beki idi. Bailly Premier lig tecrübeli. Onana geleceğe yatırım. Şimdi aynı isimleri almaya kalk bakalım alabiliyor musun. Müzmin sakat Ghezzal'ı kadroda tuttular. Şaka gibi. Ardından görüşme odasına aldılar. Yol ayrımı teklifinde bulundular. Ghezzal aynen şu karşılığı verdi: "Tamam. Sözleşmem kapsamındaki tüm alacaklarımı hesabıma yatırın. Şimdi eşyalarımı alıp gideyim." Geriye bir tek Aboubakar kaldı. Onu da bıraksınlar, havada kaparlar!

Haberin Devamı

Santos sınıfta kaldı
Portekizli hoca; Ümraniye'de başka, Dolmabahçe'de bambaşka konuşuyor. Maç öncesi toplantıda oyuncularını iyi motive edici konuşmalar yapıyor. Ancak maça dayalı taktiksel idmanlar yetersiz. Takım, 'GAZ' ile çalışmadığı için bu sözler sahaya yansımıyor. Santos maç sonu çıkıp, futbolcularını yerden yere vuruyor. Futbolcu milleti adamı ipe götürür(!) derler. Takım içinde konuşulan hocanın bu yüzden iki yüzlülük yaptığı. Bizden söylemesi. Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba da mutlaka duymuştur. İçten içe kaynayan bu duruma akılcı yoldan son verirler umarız.

Transfer baloncukları...
"204 ülkede on dakika içinde tüm kapıları açarım. Chelsea ve PSG sahipleri yakın dostlarım, yıldız transferleri yaparım. Transferin ilk günü belirlediğimiz isimlere imza attırırım." Hasan Arat'ın bu sözleri camiada beklentileri zirveye çıkarmıştı. Evdeki hesap, çarşıya uymadı. Svensson dışında takviye olmadı. Bugün yarın olur. Ama artık fazla anlamı kalmadı. Atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti. Transfer için mutluluk balonları uçurmak yerine, icraat gerekiyordu bu yapılamadı.