Bakan Şimşek'e rasyonel çözüm öneriyorum

Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek rasyonel ekonomi yönetimi için bir yılda bir arpa boyu yol alamadı ama enflasyonu ikiye katlamayı başardı.

Bakan Şimşek'e rasyonel ve şimşek gibi çakacak, ekonomik krizi sonlandıracak önemli bir çözüm öneriyorum:

12 yılda yaklaşık 10 milyon sığınmacıya harcanan 150 milyar dolar var.

Bu sığınmacılar ülkelerine giderlerse yılda yaklaşık 10-12 milyar doları bütçeye eklersin.

Bu konuda istikrarlı söylemleri (!) olan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sözlerine elbette güvenebilirsin.

Rasyonel ekonomi programına rasyonel bir katkıyı da sayemde sağlarsın.

Tarih: 3 Temmuz 2016

"Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın bu konuda attığı adımlar var."

Tarih: 8 Eylül 2018

"3,5 milyonu aşkın Suriyeliye ev sahipliği yapan bir ülke olarak, mültecilerin gönüllü ve güvenli biçimde geri dönüşlerinin sağlanması ve Suriye ihtilafına tüm paydaşların ortak bir zeminde buluştuğu kalıcı bir çözüm bulunması için çalışmaya devam edeceğiz."

28 Haziran 2019:

"3,6 milyonu aşkın Suriyeli, bunun dışında Iraklıları, Afganları da kattığımız zaman 4 milyona ulaşıyor. Hiçbir ayrım gözetmeden kapımızı ve gönlümüzü açtık ve birilerine rağmen bunu yaptık. BM hesaplamalarına göre bugüne kadar Suriyeli mülteciler için 37 milyar doları aşan harcama yaptık."

Tarih: 17 Aralık 2019

"Mülteci meselesinin birkaç ülkenin çabalarıyla önlenemeyeceği açıktır. Suriye kaynaklı göç probleminin çözüm yolu, mültecilerin bizim sınırlarımız içinde tutulması olarak görülemez."

Tarih: 3 Mayıs 2022

"1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşü için hazırlık yapıyoruz. Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız."