Semiramis'ten başarının sırrı

Cesaret, ciddi çalışmakve işini severek yapmak.

Semiramis Pekkan, TEDX'te başarısının sırrını anlatırken bu 3 şeyinüzerineözelliklebasıyor.

Bilgi, ahlak, özgüven, terbiye, seçimler ve sevgi dolu tebessümü de ekliyor listeye.

Farkındalığın, hazır olmanın, planlı olmanın, ne istediğini, nereye gitmek istediğini bilmenin de çokönemliolduğunu anlatıyor.

Videonun tamamı, detaylarıyla Semiramis Pekkan'ın YouTube kanalında yüklü. Ciddi çalışmanoktasına ben de dikkat çekmekistiyorum.

Gazetecilik hayatım boyunca mesleğinin ve şöhretininzirvesinde pek çokünlüile röportaj yaptım.

Başarınızın sırrı nedir soruma aldığım tek ortak cevap çalışmak, çokçalışmakoldu hep. Severek yaptığınız işte gerçekten çoksıkı çalışırsanızbaşarılı olmamanız imkânsız. Aklınızda olsun.

Cannes'da yoksunluk eylemi

Sinema sektöründeki çalışma şartlarının sadece bizde değil Avrupa'da da kötü olduğunu bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'ndeki eylem sayesinde anlamış olduk.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

77. Cannes Film Festivali'nin açılış töreni sinema sektörü çalışanlarının eylemine sahne oldu.

Onca şaşanın içinde yoksunluklarda söz edenler ilgiyi üzerlerine çekti tabii.

Ünlülerin kırmızı halıda yürüdüğü sırada, sinema çalışanlarından oluşan "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk (Sous les Ecrans la Deche)" kolektifi üyesi bir grup, Festival Sarayı'nın çatısına çıkarak pankart açtı.

Eylemcilerden oluşan yaklaşık 20 kişilik grup da festival kalabalığının dikkatini çekmek için ıslık çalarak sloganlar attılar.

Film festivalleri için sözleşmeli olarak çalışan işçiler ve Fransız işsizlik sigortası reformundan olumsuz etkilenen sinema sektörü çalışanları, iş koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Film galalarında ya da belki kapanış töreninde sahnede bu konuya dikkat çekenler olur diye düşünüyorum.

Dünya paraların kazanıldığı sektörde ve duyarlılıklarıyla ünlü böylesi bir festivalde (son yıllarda festivalde karbon ayak izi için atılan adımlar müthiş mesela) emekçilerin haklarına sahip çıkan birileri olacaktır.

Bekleyip görelim.

Senaryolar yapımcılarla buluşuyor

İlginçbir mail aldım geçen gün.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı