Sami Yusuf geliyor

23 Ağustos'ta İstanbul'da müzikseverleri özel bir konser bekliyor.

Dünya müziği geleneğinin en özgün seslerinden Sami Yusuf'un merakla beklenen yeni albümü "Ecstasy"den eserlerin ilk kez canlı seslendirileceği dünya prömiyeri Festival Park Yenikapı'da gerçekleşecek.
Bu ilk buluşmanın, ilhamını aldığı ve kalbinde her zaman taşıdığı İstanbul'da olması ayrı bir önem taşıyor tabii.
İstanbul'a özel hazırlanan "Ecstasy: İki Deniz Arasında" konsepti, Sami Yusuf'un müzikal vizyonunda köklenen geleneksel ve çağdaş unsurların zarif bir karşıtlığı olarak tasarlanmış.
Bu özel gecede Nesimi ve Yunus Emre'nin güçlü dizeleri geceye yön verecek; Türk makamları ve Anadolu'nun sesi gökyüzüne yükselecek.
Geniş bir sanatçı topluluğuyla sahnelenecek bu gecede; sahne tasarımından ışık kurgusuna, kostümlerden projeksiyonlara kadar her detay, İstanbul'un tarihsel ve kültürel ruhunu sahneye taşımak üzere tasarlanmış.
Sami Yusuf denince akla zengin ve çeşitli bir müzikal miras geliyor: Çin'in zarif guzhengi, Orta Asya'nın büyüleyici sato, qo'shnay ve dutarı, İran'ın tombak ve santuru, Anadolu coğrafyasının ney, divan sazı ve bendiri, Hint kültürünün sitarı ve tablası, Batı geleneğinin cello, viola, harpsichord vecontrabass'ı gibi birçok enstrümanın sesiyle hayat buluyor.
Bakalım o gecede bunlardan hangilerini duyacağız
Çin'den Orta Asya'ya, Arabistan'dan Kuzey ve Batı Afrika'ya ve Avrupa'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyadan usta müzisyenlerin müziklerinin harmanlanacağı bu özel konseri şimdiden not alın.

Haberin Devamı

Kafessiz yumurtalar

İsveç, sömürüye dur dedi ve dünya genelinde kafessiz yumurta üretimine tamamen geçiş yapan ilk ülke oldu.
Artık ülkede tavuklar kafeslerde tutulmadan, serbest dolaşarak yumurtlayacak.
Bu radikal karar ile tel kafeslerde hapsolmaktan, beton ya da demirler üzerinde beklemekten kurtulan, açık havaya ve geniş alanlara kavuşan tavuk sayısı tam tamına 17 milyon.