Geçtiğimiz gün gönüllerimizde hem bir görev hem bir duygu bırakan bir buluşma yaşadım; Darülaceze'deydim.
Ben onlara "yaş almış gençler" diye seslendim.
Yalan yok, yüksek enerjileri, yüzlerindeki gülümseme, dans edişleri tam da öyleydi.
Arçelik ailesi, Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Alternatif Kanallar Satış Direktörü Erhan Akdoğan ile de buluştuğumuz etkinlikte, Pınar Soykan'la birlikte Number1'ın canlı yayınına katılarak bu anlamlı ziyareti bizi izleyen ve dinleyenlerle de paylaştık.
Şarkılar söyledik, bol bol fotoğraf çektirdik, sohbet ettik.
Yaş almış gençlerimizin bahçedeki kedilere olan sevgi ve bağlılığını öğrendiğimde daha da mutlu oldum tabii.
Hayvanların dostluğunun değerini ve insanlara verdiği yaşam gücünü bir kez daha görmüş oldum.
Darülaceze başkan yardımcıları Gülce Tunç ve Gülten Terzi ile irtibatta olacağım ve HAÇİKO olarak bir gün biz de burayı ziyarete geleceğiz.
Kim bilir, belki sahiplendirme hikayeleri de çıkarabiliriz.
130 YAŞINDA
Darülaceze, bu yıl 130'uncu yaşını kutluyor. O gün aynı anda 20 şehirde Arçelik çalışanları Darülaceze sakinleri ile buluştu.
Bence her iki taraf için de şahane bir etkinlikti. Bir parçası olmaktan ben de büyük keyif aldım.
1895 yılında Sultan II. Abdülhamid Han tarafından başlatılan bir misyonun günümüze uzanan hikayesi dil, din, ırk, sınıf gözetmeksizin bakıma muhtaç yaşlı, engelli ya da kimsesiz çocuklara şefkat yuvası olmuş durumda.
Kuruluşundan bu yana on binlerce insana kapı açmış; hayatlarının belirli bir döneminde sıcacık yuva olmuş bir yer burası.
BEBEKLERDEN AYRILMAK ZOR
Bakımını üstlendikleri 0-3 yaş arası bebeklerden ayrılırken gözyaşı döken hemşirelerin, bakıcıların olduğu bir sevgi yuvası.