Dört yabancı VAR ligimizi dizayn etti!

32. haftada gelmeye başlayan yabancı VAR'lar; ligin hem tepesini hem de altını dizayn ettiler. Ancak memleket hiç oralı olmadı! Çünkü "yabancı yabancı" deyip durmuşlardı.

1) SİVASSPOR - F.BAHÇE
(33. HAFTA)
BENJAMİN BRAND ALMANYA
F.Bahçe kalecisi Livakovic'in Manaj'a müdahalesine VAR müdahalesi yanlıştı. Aynı pozisyonda Djiku'nun da Manaj'a bir hamlesi var. Belirsiz bir temas.

2) PENDİKSPOR - KAYSERİ (34. HAFTA)
HERNANDEZ MAESO PORTEKİZ
I) Pendikspor'un nizami golünde uygun açı ve kanıt yokken hakeme hissiyatıyla elle oynama kararı verdirip golü iptal ettirdi.
II) Karışmayacağı penaltı pozisyonunda da hakemi çağırarak iptal ettirdi.
Memleket faulün içeride mi, dışarıda mı olduğunu belirlemek için çağırdığını sandı. Halbuki; "faul yok" diye çağırmış. Usulde de büyük hata yaptı.

3) GAZİANTEP- KARAGÜMRÜK (37. HAFTA)

BRAM VAN DRİESSCHE BELÇİKA
Gaziantepli Djilobodji, Karagümrüklü Rohden'in ayağına bastı. VAR, müdahale edip penaltı verdirmesi gereken pozisyona karışmadı.

4) BEŞİKTAŞ - HATAYSPOR (37. HAFTA)
GUSTAVO CORREIA PORTEKİZ

Salih'e yapılan küçük bir temasa, üzerine vazife değilken müdahale etti, penaltı verdirdi. Cenk Tosun'un koluna gelen toptaki pozisyona karışmadı.

İYİLİK DEĞİL, KÖTÜLÜK BU!

Bu kadar "İzmirli hakemler kollanıyor" denilen bir ortamda...

1) EMRE KARGIN (İZMİR): Geçen sezon Süper Lig'e çıkması gereken bir hakem olduğunu defalarca dile getirmiştim. Hakkı yenmişti. Ancak mevcut MHK da işi abarttı. Yılbaşında çıkardıkları Emre Kargın'ı maça boğdular. İyilik yapmıyorlar!

2) ALPER ULUSOY (İZMİR): Bu sezon şu ana kadar Avrupa'da 23 maçta VAR görevi aldı. Liverpool, M. City, Milan, Lazio, Benfica, Celtic, Real Madrid maçları dâhil... EURO 2024'e de çağrıldı. Ancak Gaziantep FK - Hatayspor maçından sonra sadece bir hafta dinlendirilmesi iyilik değil, kötülüktür!