MHP ile konuşmak...

Şimdiye kadar ilişki biçimi şöyle gelişti:
İki lider belirli aralıklarla bir araya geldi.
Sosyal medya paylaşımlarına mana yüklenerek fikir yürütüldü.
Sınırlı ve süreli olarak iki taraftan ekipler, özel gündemli toplantılarla yetindi.
Sonra...
Liderler arasındaki güven ve anlayış birliğini parti yönetimleri düzeyinde içselleştirecek, sürdürülebilirliğini tahkim edecek, artı ve eksilerini samimiyetle masaya yatıracak çalışmalar yürütülmedi.
Elbette... İki ayrı partiden, iki ayrı kurumsal ve organizasyonel yapıdan, iki ayrı siyasal tabandan söz ediyoruz. Benzeşen yönler olsa da kimse kimseye benzemek durumunda olmadığı gibi siyasal iddiasından ve karakterinden taviz vermesi de beklenemez.
Hatta bir adım ileriye gidelim... Her sandığın ardından seçmenin tercihi ve mesajı yorumlanırken iğneyi kendisine batıramayan kimi siyasal aktörlerin, çuvaldızı bir diğerine batırmaya çalışarak asli sorunu ve sorumluluğunu perdelemesi de kabul edilemez!

Öngörülebileceği gibi AK Parti ile MHP arasındaki siyasi ortak paydadan, Cumhur İttifakı'nın siyasal sistemdeki yeri ve öneminden bahsediyorum.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki özgün diyalog tarzı, içeriğe dair paylaşımlar sınırlı olsa da iki liderin genel duruş ve ifadelerinden epeyce anlaşılabilir yönler bulunabiliyor. Görüşme serisinin; ülkenin iç ve dış politik gelişmelerine ilişkin boyutlarla şekillendiği ama aynı zamanda iki partide yanlış anlaşılmalara yol açan, işbirliğine zarar verme potansiyeli taşıyan kişi ve konulara da set çektiği genel kabul görüyor!
Ama artık...
"Devlet Bey ne demek istedi", "Sosyal medya paylaşımıyla kimi hedef aldı", "Devlet bey, filancadan rahatsızmış" türü spekülâsyonları kökten gidermek gerekiyor.
Neden
Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekse Sn. Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın ruhuna sahip çıkıyor ve yüklendiği misyonu vurgulamayı sürdürüyor!"
Bu da demek oluyor ki... Cumhur İttifakı'nı oluşturan şartlar, bugünkü karşılığı ve yarına dair misyonu sürekli göz önünde tutulmalı.
Gelelim bam teline...
MHP'nin ittifaktaki varlığı ile Kürt kökenli seçmenin tercihleri arasında korelâsyon kurma çabalarına... Daha açıkçası, MHP ile yol yürümenin Kürt kökenli seçmende davranış değişikliği yarattığı iddiasına... Aslında bu sorunun cevabını Devlet Bey son grup konuşmasında verdi. Ve dedi ki... "MHP,