Özgür Özel para kulelerinde 'sayman' yalanını neden söyledi

Normal bir insan, ortaya çıkması dakikalar sürecek bir yalanı hem de kameralar önünde nasıl söyler anlamıyorum. "Para kuleleri" soruşturması ile ilgili gelişmeleri takip edenler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bahsettiğimi anlamıştır.

CHP İstanbul il binasının alımıyla ilgili soruşturma İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu etrafındaki isimlere doğru ilerledikçe, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nu kurtarayım derken söylediği yalanla partisini de zora sokuyor.

Ekrem İmamoğlu'nun "kasası" diye bilinen Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ile taşıyıp, saydığı paraları şimdi CHP milletvekili olan İmamoğlu'nun avukatı Turan Taşkın Özer'den aldığını söylemişti.
Paranın kaynağına hiç değinmeyen Özgür Özel, balya balya paraları sayan Fatih Keleş'i sözde yetkili ilan ederek soruşturmanın üzerini örteceğini zannediyor galiba. Sözcü TV'de konuyla ilgili soru üzerine Özgür Özel görüntülerde para sayan kişi olan Fatih Keleş'in il saymanı olduğunu iddia ederken aynen şunları söyledi: "Bu görüntülerin eski olduğu ortaya çıktı. O görüntüyü genişletince ve gerçeğine ulaşınca görüntünün il binası satın alması için olduğu ortaya çıkıyor. Para sayan kişinin o gün Ekrem Bey'in danışmanı değil, ilin saymanı, il yönetici olduğu ortaya çıkıyor. Etrafındaki herkes gayet meşru bir iş yapmanın bilinciyle... Biz bu yapılan soruşturmanın en hızlı şekilde sonuçlanmasını istiyoruz."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İLDE YÖNETİCİ SAYMAN DEĞİL

Oysa sadece internete bakın ve CHP kaynaklarından yaptığınız küçük bir araştırmada, 2019 tarihinde CHP il saymanlığı görevinde başka bir ismin olduğu görülüyor.

Ayrıca Fatih Keleş o tarihte 'CHP İl Saymanı ya da yöneticisi' değil. Daha da ilginci 2009'dan beri CHP üyesi olan Fatih Keleş hiçbir zaman CHP İstanbul İl yöneticisi olmamış, dolayısıyla hiçbir zaman 'İl Saymanlığı' görevinde bulunmamış.

Ayrıca para sayılan ofiste CHP İl Başkanlığı'ndan sadece Özgür Nas ile Can Poyraz bulunuyordu. Nitekim Özgür Nas o tarihte CHP İl Başkan Yardımcısı olarak satıcı Ali Rıza Braka ile 'tesellüm belgesi' adı verilen bir A4 kâğıdına imza atmıştı. Eğer Fatih Keleş, CHP İl Yönetim Saymanı olsaydı ve yasal bir işlem yapılmış olsaydı imzayı kendisi atardı.

KELEŞ "SAYMANIM" DEMEDİ

Görüntülerin çekildiği tarih olduğu iddia edilen 2019 yılında CHP İl Saymanı Zehra Özdemir'di. 15 Şubat 2018'de İl Saymanı Gürkan Canol oldu. Canol görevi 11 Eylül 2018'de Zehra Özdemir'e bıraktı. Özdemir de görevi 27 Şubat 2020'de Server Gökmen'e devretti.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Özgür Özel'in CHP Genel Başkan olarak Fatih Keleş'in il saymanı olarak para saydığını söylemesi hata ya da bilgisizlikle açıklanabilecek bir durum değil. Bu herkesin gözüne baka baka kayıt dışı parayı aklama çabasından başka bir şey değildir.

Nitekim Fatih Keleş'in halen başkanlığını yaptığı İBB Spor Kulübü internet sitesinde yer alan özgeçmişinde böyle bir bilgi yer almadığı gibi, soruşturmada verdiği ifadesinde de ne CHP il yönetiminde görev yaptığı ne de il saymanı olduğuna dair bilgi yer almıyor.

Fatih Keleş savcılık ifadesinde özgeçmişini şöyle anlatıyor: "2009 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Bu partinin birçok kademesinde görev yapmakla birlikte halihazırda CHP Beylikdüzü Meclis üyesiyim. Kamuoyuna yansıyan ve şu anda hakkımda soruşturma başlatılmasına neden olan görüntüler 2019 yılının Aralık ayına aittir. Ben bu tarihte resmi olarak CHP Beylikdüzü Meclis üyesiydim. Bunun dışında parti içinde resmi veya gayriresmi görevim ve sorumluluğum yoktur. Ben aynı zamanda 2019 yılından beri İBB Spor Kulübü Başkanı'yım. O tarihlerde İBB Spor Kulübü dernek statüsündeydi. Ben de dernek genel kurulu tarafından kulüp başkanı olarak seçilmiştim. Halen bu görevim devam etmektedir."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı