Tanju Özcan, dayı oğlundanneden şikâyetçi olmuyor

BOLU Kartalkaya'da 78 insanımızı hayattan koparan otelin alevleri Türk milletinin vicdanında kor olup yanmaya devam ediyor.

Kiminle konuşsanız yüreğini yakan o kor ateşi hepimizin kelimelerine yansıyor. Herkes çaresizce siyah dumanların arasında yangın merdivenlerini ararken boğulanların, odasının tavanında yangın söndürme sisteminin çalışmasını beklerken ateşte yananların, son çare kendisini veya kurtulsun diye çocuğunu camdan boşluğa bırakanların çığlıklarını kulaklarında, acısını yüreklerinde hissediyor.

Türk milletinin her ferdi adı yangın olan katliamda hayatlarını kaybedenlerin sessiz yasını tutuyor, yakınlarının acısını yüreğinde hissediyor. Aradan geçen bir hafta acıları yapılan açıklamalarla öfkeye dönüştürmeye yetti.

OTEL SAHİBİNİN SÖZLERİ

Özellikle katliam otelinin sahibi Halit Ergül'ün aşçıbaşından garsonlara, elektrikçilerden güvenlikçilere herkesi suçlarken ne kendisi ne de herhangi bir resmi makamın sorumluluğundan söz etmemesi öfkeyi de körüklüyor.

Haberin Devamı

Bunun üzerine turizm tesislerinin her türlü denetiminden sorumlu Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile 16 Aralık 2024 günü otelde yapılan yangın denetiminde tespit edilen sekiz eksikliğin takibini yapmayan Bolu Belediyesi'nin ihmal ve kusurunu kabul etmeyen Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sadece karşılıklı birbirini suçlaması toplumsal öfkeyi iyice kabartıyor. Katliamın en önemli sorumlusu otel sahibi Halit Ergül ve otel yöneticileri ise hemen arkasından denetim görevini yapmayan ve ihmal eden Turizm Bakanlığı geliyor. Konuyla ilgili Bakanlıktan tek bir kişinin bile ifadesine başvurulmaması tuhaf değil mi

TÜM OTEL DENETLENMİŞ

En dikkate değer ayrıntı ise yangından çok kısa süre önce 12 Aralık 2024 günü verilen bir dilekçe üzerine 16 Aralık'ta Bolu İtfaiye Müdürlüğü'nün Grant Kartal Otel'in yangına karşı eksiklerini sekiz başlıkla rapor etmiş olması.

Aslında otel içinde kiralanan 70 metrekarelik restoran için başvuru yapılmasına rağmen Bolu Belediyesi'nden gelen ekip tüm otelin denetimini yapmış. Başvuruyu yapan Kadir Özdemir ifadesinde durumu şöyle anlatmış: "Aralık ayının 10'u gibi Mudurnu Anonim Şirketi yetkililerinden İsmail Karagöz beni arayarak Grand Otel içinde kiraladıkları yer için yangın uygunluk raporu istediklerini söyledi. Yangın raporu almak için Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne gittim, oraya gittiğimde durumu anlattım ve orada bulunan formlardan verdim ve o formu doldururken restoranı bilmezler diye otelin ismini yazdım. Bu başvurum üzerine itfaiyeden gelip otelin tamamını denetlemişler. Denetlerken muhasebe elemanı Cemal Bey refakat etmiş, itfaiye raporu çıktıktan sonra otelin tamamının denetlendiğinden haberim oldu. Denetleme raporu çıktıktan sonra Cemal beni arayarak Emir Bey'le görüştüğünü, eksikliklerin çok masraflı olduğunu, bunları yapamayacaklarını, başvuruyu iptal etmemiz gerektiğini söylemiş. Ben de sonrasında Emir Bey'le görüşerek 'Başvuruyu iptal edelim mi' diye sordum, o da 'Tamam' dedi. Ben de bunun üzerine Bolu Belediye Halkla İlişkiler Bölümüne giderek, 'Önceki başvurumun iptal edilmesini istiyorum' dedim Sonra da dilekçeni ver dediler, ben de sayılı yazılı dilekçemi verdim."

Haberin Devamı

BAŞVURUYU GERİ ÇEKİN FİKRİ GÜLENER'DEN

Gerçekten de 16 Aralık'taki denetim raporunda eksikliklerin tespit edilmesi üzerine Grand Kartal Muhasebe Müdürü Kadir Özdemir, 24 Aralık'ta ikinci bir dilekçe verip 12 Aralık 2024 tarihli dilekçeyi geri çekmiş.

Peki, Bolu İtfaiyesi'nin tespit ettiği eksiklikleri takip etmesi gerekirken "İlk başvuru dilekçesini çekin" diye rezil fikri veren kim Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan'ın Bolu Belediye Başkan Yardımcısı yaptığı dayısının oğlu Sedat Gülener.

Kadir Özdemir, ifadesinde Sedat Gülener