PKKKCK-HDKDEM ile CHP'nin Kent Uzlaşması'nın ucu Kandil'e çıktı
Yerel seçimlerde kendilerinin "Kent uzlaşması" dediği, PKKDEM'le yaptığı Kandil uzlaşmasının CHP'yi nasıl bir uçurumun eşiğine getirdiği gözler önüne seriliyor.
CHP listesinden Esenyurt'ta Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer'in PKK üyeliğinden tutuklanmasından sonra CHP listelerinden Üsküdar, Sancaktepe, Tuzla, Adalar, Şişli ve Beyoğlu Belediye meclis üyesi olan sekiz kişi ile Kartal ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları tutuklamaya sevk edildi.
CHP listesinden Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olan Elif Gül'ün kızı Dilan Gül'ün PKK'nın dağ kadrosunda olduğunun belirlenmesi 102 yıllık partinin tarihine kara bir leke olacak cinsten. CHP'li belediye meclis üyesi Elif Gül'ün eşi Ahmet Gül ile kızları Elif'i 2014'te elleriyle PKK'ya teslim ettikleri de ortaya çıktı. Elif Gül'ün kuzeni Halime Özadikti'nin de PKK'nın dağ kadrosunda Türk askerine kurşun sıktığı belirlendi.
Haberin DevamıTÜM BU REZALETİMAMOĞLU İÇİN
Tüm bu rezalet Ekrem İmamoğlu'nun İBB Belediye Başkanı seçilmesi için PKKDEM ile CHP'nin yaptığı 'Kandil Uzlaşması'nın sonuçları. Bu rezil sürecin tam olarak anlaşılması için PKKKCK terör örgütünün Türkiye'deki PKKHDK (Halkların Demokratik Kongresi) yapılanmasının ortaya konmasından geçiyor.
PKK terör örgütü, elebaşının 1999 yılında yakalanmasından sonra örgütün adını 2002'de KADEK, 2003'te KONGRE-GEL, 2005'te KKK, 2007 yılında bizzat Öcalan'ın yazdığı programla 2007'de KCK olarak değiştirdi. KCK sözleşmesinde terör örgütü, Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den koparılacak parçalarla sözde konfederal bir Kürdistan kurulmasını amaçlıyordu. Ana hedef için kullanılan kavram ise "Demokratik KonfederalizmÖzerklik" idi.
Terör örgütü tarafından oluşturulmak istenen "Demokratik Konfederalizm" modeli ile örgütsel faaliyetler, birincisi halka ve ikincisi demokratik alana yönelik olmak üzere iki ayak üzerine kurgulanmıştı.
TALİMAT PKK ELEBAŞINDAN
Teröristbaşı Öcalan, 26 Eylül 2007 tarihli avukat görüşme notunda şu talimatı verdi: "Demokratik Cumhuriyet'in hayata geçmesi için iki önerim var. Birincisi, Demokratik Cumhuriyet Konferansı'dır ve Ankara merkezli olmalıdır. İkincisi, Demokratik Toplum Kongresi'dir. Bunun öncülüğünü DTP yapabilir. Bu, Diyarbakır merkezli bir kongre olur."
Haberin DevamıPKK'nın siyasi uzantıları, elebaşı Öcalan'ın dediğini yaptı ve 2007 Ekim ayında Diyarbakır merkezli DTK'yı (Demokratik Toplum Kongresi) kurdu. Terör örgütünün altyapılanması olan DTK'nın faaliyetlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile sınırlı kalması, yaptığı eylem ve etkinliklerde yeterli halk desteğini alamaması, geniş bir halk tabanına yayılamaması ve sınırlı bir kitleyekesime hitap etmesi sebebiyle ülke geneline hitap edecek yeni bir yapılanma oluşturulması gereği duyuldu.
PKK, HDK İLE SOLUELE GEÇİRDİ
PKK elebaşı Öcalan, 6 Temmuz 2011 tarihli avukat görüşmesinde şu talimatı verdi; "Çatı partisi konusunda, daha önce söylediğim gibi Türkiye 20-25 bölgeye ayrılabilir. Örneğin Kürdistan'ı yedi bölgeye ayırabilirler. 12 yerelden yaklaşık seçilenlerin sayısı 400 kişi olabilir. Bu oluşturulacak çatı partisi sadece kongre olmaz veya sadece parti şeklinde de olmaz. Hem kongre hem de parti şeklinde yarı-kongre biçiminde olabilir. Sanırım ekime kadar Demokratik Ulus Kongre-Partisi çalışmalarını tamamlarlar."
Haberin DevamıPKK ve elebaşı gözünü Batı illerindeki marjinal sol ve gruplara dikmişti. Sözde özerlik ve konfederal yapı için kullanacakları grupları tek çatı altında bir araya getirerek sözde il ve ilçe meclisleri ile TBMM'ye alternatif bir çatı meclis oluşturmayı kararlaştırdılar.
12 Haziran 2011 seçimlerinin ardından PKK elebaşının, 18 Temmuz 2011 tarihli avukat görüşme notunda kongrenin en geç ekim ayında toplanması gerektiği şeklindeki talimatına paralel olarak başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde toplantı ve konferanslar gerçekleştirildi. 15-16 Ekim 2011 tarihinde ise HDK Kuruluş Kongresi gerçekleştirilerek HDK'nın kuruluşu ilan edildi.
DOĞUDA DTK, BATIDA HDK
Haberin Devamı