Yazar, Ekrem İmamoğlu ve çevresi ile medyanın yolsuzluk operasyonlarını bir algı oyunu olarak nitelendirirken, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in etkin pişmanlık yapan müteahhit Hümeyra Ökcün'ün ifadesine dayanan rüşvet iddialarını detaylandırıyor. CHP yönetiminin söz konusu belediyelerin başkanlarını savunmasını sistem içinde normalleşmiş yolsuzluğun göstergesi olarak görüyor; ancak çoğu iddianın tek bir şahıs tanığının beyanına dayanması, bu iddiaların ne ölçüde bağımsız kanıtlarla desteklendiği sorusunu açık bırakmıyor mu?
EKREM İmamoğlu ve suç örgütü ile "besleme medyasının" 19 Mart operasyonlarının başlangıcından itibaren yürüttüğü "algı operasyonu" tam gaz devam ediyor.
Operasyon, soruşturma ve yargılama aşamalarının tamamında ince ince planlanmış algı çalışması yürütüyorlar.
- Önce yolsuzluk ve rüşvet operasyonları için "siyasi" dediler.
- Soruşturma ilerledikçe ortaya çıkan belgeleri, HTS ve MASAK raporları için "yalan" dediler.
- İddiaların yalnızca "gizli tanık" ifadelerine dayandığını söylediler.
- Etkin pişmanlıktan yararlanıp itirafçı olanlara "iftiracı" dediler.
- "Dosyanın içi boş iddianame bile yazamıyorlar" diyenler, iddianame çıkınca da "İddianame değil iftiraname" dediler.
- Yargılama başladığında da soruşturma aşamasında savcılığı aldatarak tahliye olacağını düşünen suç örgütü üyesi bazı sanıkların etkin pişmanlık ifadelerini geri çekmesi için de besleme medyasıyla "dava çöktü" oyunu oynadılar.
- Savunma yerine mahkeme heyetiyle kavga başlatıp davanın içini boşaltmayı amaçladılar
Haberin Devamı- Davayı izlemek isteyen gazetecilere saldırarak sadece besleme medyacıların algı operasyonlarıyla taraftarlarının beynini yıkamayı amaçlayan bu çabaların tamamının başından planlanmış bir stratejinin parçası olduğu çok açık.
ALGI OLGUNUNYALAN HAKİKATİNYERİNİ TUTAMAZ
Ama gerçekler algı oyunlarıyla yok edilemez; hiçbir algı olguların yerini alamaz.
Buna dışarıdan da Özgür Özel ve CHP yönetimi katılınca ortaya yolsuzlukları ve rüşveti savunanlardan oluşan bir kalabalık çıktı.
Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk ve rüşvet paralarıyla Ankara'da pavyon köşelerinde kurulan "delege pazarı" ile yapılan "şaibeli kurultayla" CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel'in şimdiki tek misyonu belediye başkanlarının adının karıştığı yolsuzlukları örtmek. Ancak ne yaparsa yapsın; gerçeği Ankara'da otel odasında belediyede işe aldığı sevgilisi ile yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın beline sarılı havlu kadar kapatabiliyor.
Ortada sevgilisini belediyede işe sokmuş, bir başkasını Bornova Belediyesi'ne yerleştirmiş, işlettiği pavyondaki çalışanları bile belediyede sigortalı yapmış, şirketinin bilgisayarlarında açık saçık görüntüler ele geçmiş ve boğazına kadar yolsuzluğa batmış Özkan Yalım gerçeği var.
Haberin DevamıNasıl ki Özkan Yalım'ın beline sardığı havlu ancak vücudunun belli bölümünü örtmeye yetiyorsa, Özgür Özel'in Özkan Yalım dahil diğer CHP'li belediyelerdeki yolsuzlukları savunması da gerçeği ancak o kadar örtebiliyor.
Yani Özgür Özel ne yaparsa yapsın çıplak gerçeği herkes görüyor.
Nasıl İBB'de, İstanbul'un ilçelerinde, İzmir, Antalya, ortaya çıkan yolsuzlukları, Manavgat'taki baklava kutularındaki rüşveti savunduysa Uşak'taki rezalet ortaya çıktığında "Özkan Yalım dimdik ayakta" deyip sonra ortaya çıkan görüntülerden sonra özür dilemesine rağmen partiden ihraç etmeyip korumaya aldıysa şimdi de Ataşehir Belediyesi'ndeki imar rüşvet çarkını savunmaya girişti.
Haberin DevamıÖzgür Özel'in "Onursal neredeyse hiç ihale yapmadı. Belediyede para yok. Ne ile suçlayacaklar, çok merak ediyorum" diye belediye başkanını savunan sözleriyle gündeme gelen Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in müteahhide yönelik tehditleri, milyon dolarlık ödeme trafiği, belediye yöneticileri arasındaki rüşvet paylaşımı tartışmaları, sahte belgeler ve baskı zinciri soruşturma dosyasına ayrıntılarıyla girdi.
RÜŞVETİ İTİRAF EDEN MÜTEAHHİT
Basına yansıyan haberlere göre soruşturma kapsamında "Etkin pişmanlıktan yararlanarak bildiklerimi huzurunuzda anlatmak istiyorum" diyerek verdiği rüşvetleri kalem kalem anlatan işinsanı Hümeyra Ökcün, sürecin kırılma anını Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile yaptığı görüşme olarak anlattı.
Haberin DevamıÖkcün, "İstediğiniz tüm paraları verdim, iskânımı vermiyorsunuz" diyerek tepki gösterdiğini; buna karşılık Adıgüzel'in kamulaştırma gerekçesi sunduğunu, ardından ise "Bu iş çözülmezse başka yerlerde nasıl çalışacaksın" sözleriyle baskı kurduğunu beyan etti. Bu görüşmenin ardından sürecin daha da sertleştiğini, yaşananların artık dayanılmaz bir noktaya ulaştığını ifade etti.
Müteahhit Hümeyra Ökcün, 2021'de inşaata başlarken belediyeden mimar tavsiyesi aldığını, 130 bin metrekarelik proje kapsamında 2024 yılında yapı tadilat ruhsatı almak istediğinde belediyenin yönlendirdiği mimarın aracı olduğunu ve kendisinden başta 2 milyon dolar talep edildiğini anlattı.

7