Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, Kurtlar Vadisi dizisi önemli bir yer tutuyor.
Nitekim, Kurtlar Vadisi dizisinin senaryosuna dahil olan ve soruşturma kapsamında tutuklanan FETÖ'cü eski polis Bayram Özbek ile ilgili Pana Film'den bir açıklama geldi.
Pana Film'den yapılan açıklamada Bayram Özbek'in "Kurtlar Vadisi" ve "Kurtlar Vadisi Pusu" yapımlarında hiçbir dönem senarist olarak çalışmadığı vurgulandı.
Ancak savcılık kayıtlarında yer alan bilgilere göre Bayram Özbek'in Pana Film'in yapımcısı ve çalışanları ile yoğun irtibatı tespit edildi.
Ayrıca yine savcılık kayıtlarında yer alan bilgilere göre Bayram Özbek'in 2008-2012 yılları arasında Kurtlar Vadisi senaristleri ve yapımcıları ile yoğun irtibatının olduğu ve yapımcıların yanı sıra Pana Film adına kayıtlı çok sayıda telefon görüşmesi yaptığına dair kanıtlar da yer alıyor.
Haberin DevamıBayram Özbek, FETÖ'nün senaristi olarak Samanyolu TV'de yayınlanan "Tek Türkiye" dizisinin diyalog yazarlığını yaptığı ve "Kollama" dizisinin senaristi olması nedeni ile mahkûm olmuş ve hapse de atılmıştı.
ÖZBEK, FETÖCÜYILMAZER-GÜVENEKİBİNDE
FETÖ mensubu ihraç emniyet müdürü olan Bayram Özbek, İstanbul İstihbarat ve TEM Şube'de görev yaptığı dönemde Ali Fuat Yılmazer ve Recep Güven yönetiminde oluşturulan özel ekipte yer alıyordu. Yazdığı senaryolar sonucunda hedef gösterilen isimler ve gruplara operasyonlar da düzenlenmişti.
Savcılık kayıtlarında yer alan bilgiler itibarıyla Bayram Özbek'in FETÖ yapılanmasının talimatı ile geçmiş dönemde yaptığı Samanyolu TV'de yayınlanan "Tek Türkiye" ve "Kollama" dizilerinde olduğu gibi Kurtlar Vadisi dizisi senaryosunu da yönlendirdiği biliniyor.
Nitekim 2009'da Turgut Özal'ın ölümünün işleneceği Kurtlar Vadisi Gladyo dizisinde senaristlik yapacağını açıklayan Bayram Özbek, konuyla ilgili verdiği röportajda FETÖ'nün tv kanalı olan STV'da yayınlanan "Tek Türkiye", "Kollama", "Beşinci Boyut", "Yeşeren Düşler" gibi televizyon dizilerinin de senaryolarını yazdığını söylemişti.
BEDELSİZ DEVİRSÖZLEŞMESİ
Silivri Cumhuriyet Savcılığı, 2004 yılında 55'inci bölümden sonra tehditle Osman Sınav'ın Kurtlar Vadisi'ni Raci Şaşmaz'a devri sonrası; 2007'den itibaren de "Kurtlar Vadisi Pusu" adıyla FETÖ'nün kumpas operasyonlarını senaryolaştıran, 2011 yılındaki bölümlerde Kaşif Kozinoğlu'nun "Kazım Kaşifoğlu" adıyla "hain" olarak gösterilerek ölüm emri verilmesiyle ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
Haberin DevamıDizi oyuncuları yanında senarist Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın ifadeleri alınırken, dizinin bölümleriyle ilgili bilirkişi incelemesi talimatı verdi.
OSMAN SINAV NEDEN BEDELSİZ DEVRETTİ
Elbette bu aşamada Osman Sınav'ın diziyi Raci Şaşmaz'a devretmesinin sebepleri de önem kazanıyor. Nitekim Raci Şaşmaz ifadesinde Osman Sınav'ın diziyi kendisine devretmesini şöyle anlattı: "Osman Sınav zaman zaman senaryo konusuyla ilgili fikir ve tavsiye vermek istedi ancak sakıncalı olduğunu düşündüğümden dolayı izin vermedim. Bu talebini kabul etmediğim için bana gelip tehdit aldığını, çocuklarının olduğunu ve bu işi bana devretmek istediğini söyledi. Diziden ayrılış şekli bu şekilde olmuştur."
Haberin Devamı"ŞAŞMAZ TARİKATIMÜRİTLERİ TEHDİTETTİ" İDDİASI
Raci Şaşmaz'ın Osman Sınav'ın diziyi kendisine devretmesi ile ilgili sözleri yeni soruları gündeme getiriyor. Çünkü Osman Sınav, 5 Temmuz 2004 tarihinde Pana Film Ltd. Şti. adına T. Raci Şaşmaz ile Sinegraf Film Ltd.Şti adına Osman Sınav arasında imzalanan devir sözleşmesine göre sadece Kurtlar Vadisi dizisini değil, yine aynı dönemde reyting rekorları kıran Ekmek Teknesi dizisini de hem de hiçbir ücret almadan bedelsiz devretmiş. Bu da başından itibaren Pana Film bünyesinde 15 yıl finans müdürü olan Cemalettin Çoban, avukat Faruk Çetinkaya ve uzun yıllar ortağı olan Kürşat Ufuk ile kardeşi emekli albay Engin Ufuk'un 2020 yılında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları suç duyurularında; Osman Sınav'ın "Şaşmaz Tarikat Yapılanması" adını verdikleri, başında Abdülkadir Şaşmaz'ın bulunduğu Kadiri Tarikatı'nın Halisiye koluna bağlı müritler tarafından ölümle tehdit edildiği iddialarını gündeme getiriyor.
Haberin DevamıDEVİR SÖZLEŞMESİ MADDELERİ
Osman Sınav'ın iki diziyi Raci Şaşmaz'a bedelsiz vermesiyle ilgili 5 Temmuz 2004 tarihli devir sözleşmesinin üçüncü maddesinde bu durum şöyle ifade edilmiş:

15