İkinci 17 Aralık kumpasının anatomisi

İlginçtir, şimdi FETÖ dedikleri "cemaatin" Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına destek veren Fetullahçıların 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı tutuklama girişiminin bile ayıltamadığı, 1725 Aralık 2013 kumpasını görmekten aciz bazı isimler Ankara Emniyeti içinde Nurcu-Okuyucuların başını çektiği bir grubun Cumhur İttifakı ortaklarına kurdukları kumpas soruşturmasını sulandırmak için elinden geleni yapıyor.

Herkes birilerini, birileri tarikatları, tarikatçılar devlet içindeki mensuplarını koruma ve kollama derdine düşmüş görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ise, "Fetövari ve FETÖ benzeri yapılar" hakkında uyarı üzerine uyarı yapıyor. Bahçeli salı günü yaptığı konuşmadan sadece 5 gün sonra, cumartesi günü Kızılcahamam konuşmasında tonu daha da sertleştirdi: "Devletin içinde FETÖ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayri meşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez. Bürokratik oligarşinin altyapısını kurmak için eylem ve emel birlikteliği içinde olan çevrelerin oyunlarına tepkisiz durmayacağız. Statüko özlemi çekenlere, demokrasi karşıtlarına, milli iradeye pranga vurmak için hava koklayanlara sessiz kalmayacağız. FETÖ ve FETÖ benzeri yapıların devleti zehirleyip, devlet içinde feodal ve imtiyazlı alanlar oluşturmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse kendisine güç vehmetmemeli, karanlık senaryolarla, sipariş talimatlarla, gizli tanık ifadeleriyle, üstlendiği görevi kötüye kullanmak suretiyle iç huzur ve barış ortamımızı zedelemeye kalkışmamalıdır.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Eğer bu kalkışma olursa, buna cüret edenlerin başı mutlak surette ezilmeli, bağ ve bağlantılarının, devlet, toplum ve medya içindeki uzantılarının tasfiyesi, tecridi ve tecziyesi acilen sağlanmalıdır. Mevzu bahis konu, devlet ve milletin istikbali ise hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır."

FETÖ-NURCU ETKİLEŞİMİ

Bazıları, gözünün önündeki "FETÖ bağlantısına" gözünü kapamayı tercih ediyor. Öyle anlaşılıyor ki; bunu söyleyip yazanlar herhalde kumpasın Nurcu, Menzilci, Süleymancı, Kurdoğlucular gibi gruplar tarafından yapılmasında sakınca görmüyor. Ya da bunların FETÖ'cülerle etkileşimini göz ardı ediyor. Oysa 2017'den beri birçok operasyon yapılan Ayhan Bora Kaplan sanki ilk kez yakalanıyormuş gibi Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube tarafından tiyatrovari bir operasyonla 7 Eylül 2023 gözaltına alınmasından kısa süre sonra, Narkotik Şube'de görevli bir polis memurunun Kaplan'ın ifadesini firari FETÖ mensubu Cevheri Güven'e yolladığı belirlenmişti. Nurcu olan o polis de şimdi tutuklu. FETÖ'cü Güven ve FETÖ'cülerle yakın çalışan, hakkındaki yakalama kararları nedeniyle firar ederek Alman istihbaratına sığınan Erk Acarer isimli şahsın yazıları ve videoları da yurtiçinde bazı gazetecilerle birlikte eski İçişleri Bakanı Soylu ismi etrafında gündeme taşındı. Gizli tanık yapılan Serdar Sertçelik'in yayınladığı ses kayıtlarına göre, kumpas AK Partili bakan ve bürokratlar ile MHP'ye yönelecekti.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

KUMPAS HAZIRLIK AŞAMASINDAYDI

Bazıları, Sertçelik'in firar etmeden verdiği ifadelerde hiçbir siyasetçiden söz etmemiş olmasını örnek vererek çarpıtma yapıyor. Sertçelik'in polislerle yaptığı konuşmaların ses kayıtları "ikinci bir 17 Aralık kumpası"nın dışarıdan ve Emniyet içindeki grup tarafından kararlaştırılmış ve planlanmış olduğunu gösteriyor. Yayınlanan ses kayıtlarına göre kumpasın icrası için "gizli tanık" olarak ifade verecek Serdar Sertçelik'in Türkiye'ye dönmesi gerekiyormuş.

Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alındığı operasyondan bir ay sonra, 6 Ekim 2023'te KKTC'den Türkiye getirilen Serdar Sertçelik, 9 Ekim 2023'te gizli tanık olarak 19 sayfalık bir ifade vermiş. Kendi anlatımına göre bu da kumpasın parçasıydı. Böylece 18 Ekim'de elektronik kelepçe ile ev hapsine alınırken, polislerin gözetiminde dokuz kez elektronik kelepçeli olmasına rağmen evden ayrıldı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

20 Kasım günü gittiği çorbacıda çıkan çatışmada yaralanınca skandal patladı. Elektronik kelepçe ile evden ayrıldığı için tekrar cezaevine girmesi gündeme gelen Sertçelik, siyasetçiler hakkında ifade vermesini planlayan Emniyet içindeki ekibin gözetiminde 27 Kasım 2023 günü Ankara'dan ayrıldı. İki gün sonra da yurtdışına kaçtı. Yurtdışından dosyadaki müştekilerin birinin telefonuyla arayan polislerle görüşüp AK Partili bakan, siyasetçi ve bürokratlarla ilgili vereceği gizli tanık ifadesine çalıştığı görülüyor. Hatta ifadesinde MHP'nin adının geçirilmesi de istenmiş.