FETÖ kumpasının ipucu Ankara Adliyesi'ndeki dosyada

Ankara'da yargıyı, emniyeti, siyaseti, bürokrasiyi kendisi gibi pisliğe bulamış Ayhan Bora Kaplan dosyası üzerinden Cumhur İttifakı üyeleri AK Parti ve MHP'ye kurulmak istenen 1725 Aralık benzeri emniyet-yargı kumpası deşifre olunca FETÖ ve işbirlikçilerinin planı bozuldu.

Kimileri FETÖ'cülerin tam göbeğinde olduğu kumpasın üzerini bilerek ya da bilmeyerek ya da 'mevzu büyümesin' düşüncesiyle örtme gayretinde galiba...

7 Şubat 2012 MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın tutuklanması girişimi, 1725 Aralık 2013 kumpasları, 15 Temmuz darbe girişimleri bize "unutulan her ihanetin tekrar ettiği" gerçeğini göstermedi mi

Devletin içine, emniyetine, yargısına yerleşmiş ve artık kimsenin de "Hayır yok" demediği; Nurcusundan Menzilcisine, Süleymancısından Hakyolcusuna tarikat ve cemaatçilerin gruplaşmasını, birbirleriyle savaşını, siyasete kumpas kurmasını engellemek yerine algı operasyonlarıyla gerçeğin üzeri örtülüyor.

"Hükümete emniyet-yargı kumpası yok, mafya hükümete operasyon çekiyor" diyeni mi ararsın "Hükümete değil, emniyete darbe" diyeni mi "İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hedef alınıyor" diyeni mi ararsın, "Hedef Emniyet Genel Müdürü" diyeni mi İşin ucu kendisine gelir endişesiyle kimse gerçeğin tam olarak ortaya çıkmasına uğraşmıyor. Çok mu zor sadece "devlet adamı olmak" ve yalnızca gerçeği ortaya çıkarmak.

KUMPAS BAŞINDA BELİRLENDİ

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Henüz başındayken ortaya çıkarıldığı için yok sayılmaya çalışılan tehlikenin büyüklüğünü; Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Şube Müdürü ve yardımcısının önce görevden alınıp sonra tutuklanmaları gösterdi sanırım.

Buna karşın hâlâ gerçek tam olarak ortaya konmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Mayıs'ta sosyal medyadan mülkiye müfettişlerini görevlendirdiğini ve hazırlayacakları raporu, tüm gerçeği halka açıklayacaklarını söyledi. Rapor bitti, üzerinden bir hafta geçti ama bir açıklama yok. Dahası, basına yansıyan haberlere göre müfettişler, emniyet ve yargı eliyle Cumhur İttifakı ortaklarına bir kumpas kurulup kurulmadığını tespit edememiş. Raporda üç konu araştırılmış; birinci Serdar Sertçelik'in baskı ve tehditle gizli tanık yapılması ve ifadesinin yönlendirilmesi, ikincisi Organize Şube Müdürü Şevket Demircan ile sosyal medyaya yansıyan telefon görüşmeleri, üçüncüsü ise elektronik kelepçe ve ev hapsi cezasına rağmen yurtdışına firar etme süreci incelenmiş. Müfettişler bu konularda emniyet mensuplarını kusurlu bulurken kumpas boyutu dahil dosyayı yargıya havale etmiş.
Artık top yargıda....

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

FETÖ KUMPASIN GÖBEĞİNDE
Eğer yargı gerçeği ortaya çıkarmak isteniyorsa yalnızca müfettiş raporları ve sanıkların ifadelerine değil çok daha geniş bakılmalı. Hatta 7 Eylül 2023'te Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınmasıyla gelişen süreç ortaya konmalı. Filmleri aratmayacak biçimde gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara Emniyet'inde nezarethanede değil de emniyet amirleri ile masa başında çay içmesinden başlanabilir.

Aynı şekilde suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan'ın 7 Eylül 2023 günü gözaltına alınması ve birkaç günlük gözaltı sonrası alınan ifadesinin 20 Eylül 2023 günü Ankara Emniyeti Narkotik Şube'de görevli Serkan Dinçer isimli polis memuru tarafından FETÖ'cü firari Cevheri Güven'e ortak kullandıkları e-posta üzerinden göndermesiyle devam edilebilir.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

NARKOTİK'TEKİ İLGİNÇ POLİS

FETÖ'cü Cevheri Güven bu konudaki yazım üzerine, "O evrakları bizatihi Kaplan'ın çetesinin elemanlarından aldım. Onlara verenler de ülkücü polisler. Bütün çetede elden ele dolaşıyor, herkes kendi ismi var mı diye kontrol ediyor..." diyerek aklı sıra Ankara Emniyet'inden Serkan Dinçer ile ilişkisini perdelemeye çalışıyor.
FETÖ'cü Cevheri Güven'e Ayhan Bora Kaplan'ın ifadesini ve dosyasını yollayan ve 13 Kasım 2023 günü gözaltına alınıp tutuklanan Serkan Dinçer sıradan bir polis değil. Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü olduğu zamandan yakın ilişkisi var. Öyle ki Engin Dinç 2013 yılında İstihbarat Dairesi Başkanı olduğu dönemde, Trabzon'dan getirip İstihbarat Siber Şube'de görev verdi. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası FETÖ'cülere bilgi sızdıran Serkan Dinçer, istihbarat hizmetlerinden çıkarılarak Diyarbakır il hizmet kadrosunda görevlendirildi. Sonrasında Ankara'da Tuzluçayır karakolunda görevli iken, 1 Ağustos 2023'te Ankara Emniyet Müdürü olan Engin Dinç'in talimatıyla Narkotik Şube'ye atandı. Böylece gizli bilgilere erişimi olan bir şubede görev yapma fırsatı buldu. Burada da FETÖ'cü Cevheri Güven'e bilgi ve belge sızdırdığı belirlendi. 13 Kasım 2023 günü gözaltına alındığında telefon ve dijital materyalleri Ankara Emniyeti'nde incelemeye alındı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı