FETÖ elebaşının tay'ları; Yargıda FETÖ, Hakyol, Hakyolcu kılığında FETÖ

Kaç defa yazdım kaç defa söyledim bilmiyorum; Her FETÖ'cü bir piyondur ama yargıdaki bir FETÖ'cü satrançta vezire çıkan piyondur.

Satrançta vezirin her yöne ve sınırsız hareket ettiğini bilenler, FETÖ'nün mankurtlaşmış yargıdaki mensubunun nasıl bir tehlike olduğunu anlamıştır.

FETÖ elebaşının en başından itibaren "devletin kılcal damarlarına sızın" talimatı verdiği yerlerden birisi de yargı olmuştur.

FETÖ yargı içinde öylesine örgütlendi ki; 15 Temmuz itibarıyla hâkim ve savcıların yaklaşık üçte biri yani 4 bini FETÖ mensubu idi.

FETÖ içinde 30 yıl yer alan ve 15 Temmuz sonrası ihraç edilen örgüt üyesi yargı mensuplarının yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Nesip Yılmaz, Gülen'den bizzat duyduğu talimatı şöyle anlatmıştı: "Örgüt liderinin yanında bulunduğumuzda devlet içinde yargı, emniyet, askeriye ve mülkiyenin önemli olduğunu belirtirdi. Bunlar önce hususi hizmet, sonraları mahrem yapı olarak isimlendirildi. Örgüt lideriyle bir görüşmemizde, 3 tay var; Yargıtay, Danıştay, Sayıştay. Ya oraları tamamen ele geçireceğiz, bizim olacak ya da bunlardan kurtulmamız lazım dedi. Bunu bizzat duydum."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

15 Temmuz sonrası 3 bin 966 hâkim ve savcı OHAL kapsamında ihraç edildi. Buna karşın yargı içinde 800 dolayında FETÖ iltisak ve irtibatlı ismin bulunduğu ve haklarında incelemelerin devam ettiği yetkililer tarafından açıklanmıştı.

Asıl ilginç ayrıntı ise FETÖ'cü olarak bilinen isimlerin başta Hakyol grubu olmak üzere farklı kimliklere büründüğü itirafçı ifadelerine de yansıdı.

YARGIDA RENKLENDİRME

Bunların arasında yargıda FETÖ ile mücadele için oluşturulan gruplara sızdırılan savcı Ömer Faruk Aydın gibi isimler de vardı. FETÖ itirafçısı Aydın, Gaziantep Savcılığı'nda alınan 21 Ağustos 2017 tarihliifadesinde, FETÖ'nün, Vefa Grubu adı altında oluşturduğu yapılanmada yer alan hâkim ve savcılardan muhafazakâr görünümlü"Vefa", Ülkücü görünümlü"Ay Yıldız", solcu görünümlü örgüt üyelerinden"Sosyal Demokratlar"gruplarını oluşturduğunu açıklamıştı.

FETÖ'nün ByLock yazışmalarından ya da ifade metinlerinde"Vefa","Ay Yıldız"ve"Sosyal Demokrat"olarak bilinen kripto FETÖ'cülerden bazıları tespit edildi. Ama hâlâ Hakyol'cu, Menzil'ci, İlim Yayma'cı, Ülkücü, sosyal demokrat görünümlü FETÖ mensupları yargı içinde yer alıyor. FETÖ'nün devlete sızması ve yarattığı sonuçlardan ve bu ihanet örgütünün akıbetinden ders çıkarmayan yargı içinde cemaat ve gruplar arası çatışma basına da yansıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

DANIŞTAY'IN KARARLARI

Bu tartışmalara şimdi sayıları 400'ü aşan ve daha önce FETÖ irtibat ya da iltisakları nedeniyle ihraç edilmiş hâkim ve savcıların yeniden yargıya dönüş kararları katılıyor.

Danıştay 5. Dairesi, 667 sayılı KHK kapsamında ihraç edilen 387 kişiyi kapsayan 414 dosya hakkında iptal kararı verdi. İhraç kararı iptal edilen hâkim ve savcılara yargıya dönüş yolu açıldı. Önemli bir kısmı da göreve geri döndü.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu bu kararlara karşı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na itiraz etti. Kurul 1 dosya hakkında iptal, 7 dosya hakkında ise onama kararı verdi. Toplam 405 dosyanın ise görüşülmesine devam ediliyor.

Elbette bazı dosyalarda verilen onama kararı yerinde olabilir ama FETÖ iltisakı açık olan, isimleri ByLock yazışmalarında, itirafçı ifadelerinde geçen kişilerin göreve iadesi ise göz göre göre yargıya FETÖ'nün yerleşmesine göz yummaktır.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İADE KARARINA ŞERH

İşte size bir örnek: Danıştay Beşinci Dairesi 7 Haziran 2023 günü H.D.'nin ihraç kararını oyçokluğu ile iptal etti. Karar dörde karşı bir oyla kabul edildi. Bir üye buna şu gerekçelerle itiraz ederek, şu şerhi yazdı;