'Engin sadece Engin değilmiş'

Geçen yıl Konya'ya kitap fuarına imza için gittiğimde masaya doğru takım elbise ve kravatlı birisi yaklaştı. Selamlaşmadan ve beraber fotoğraf çektirdikten sonra imzalamam için kitabımı uzattı. Adını sorduğumda "Engin Dinç" demez mi

Kafamı kaldırıp, "Siz o musunuz" dedikten sonra, hakkında bu kadar haber yaptığım, yazı yazdığım bir kişi "Neden benimle fotoğraf çektirsin, neden kitabımı imzalatsın" sorusu takıldı. Bugüne kadar 20-30 kentte imza günleri oldu hiçbirisine o ilin emniyet müdürünün geldiğini hele imza için beklediğini görmedim.

Bunu, kafası istihbaratçı gibi çalışan Engin Dinç'in ince düşünceli bir insan oluşuna bağlamam mümkün değil. Benzeri bir olayı, 2012'de cezaevinden çıkınca yaşadım; bizi bir yıl tutuklu tutan mahkemenin FETÖ'cü üyeleri bana kitaplarımı imzalatmıştı. Yargılandıkları mahkemede şikâyetçi olmamı eleştirirken o imzayı da örnek göstermişlerdi. Yani FETÖ ve istihbarat mantığı böyle çalışıyor; gözlüyor, izliyor, biriktiriyor ve günü gelince kullanıyor. Bakalım Engin Dinç, kitaptaki imzamı ve fotoğrafımızı ne zaman ve kimi kullanarak piyasaya sürecek, "Aslında biz iyi tanışırız" mesajı verecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

DİNK CİNAYETİNDENBİLİRİM

Gerçekten zaman ne kadar hızlı geçiyor. Şimdi Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in adını bundan tam 16 yıl önce 2008'de yazmaya başlamıştım. FETÖ'cü istihbaratçı Ramazan Akyürek'in çok yakınında Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olarak 19 Ocak 2007'de katledilen gazeteci Hrant Dink cinayetindeki sorumluluğu olan isimler arasındaydı. İki kitabım ve birçok yazımda Hrant Dink cinayetinde, mahkeme ifadelerimde bunu anlattım.

FETÖ'cü Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer gibi Dink'in öldürüleceğini, katilin adını hatta silahın bile bulunduğunu biliyordu ama operasyon yapıp katilleri hazırlık aşamasında yakalayacağına olup biteni izlemeyi seçiyor, Emniyet'in YİE (Yardımcı İstihbarat Elemanı) Erhan Tuncel üzerinden cinayete yol veriyorlardı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü'yken kentte TAYAD'lılara linç girişimi, McDonalds'ın bombalanması ve Rahip Santoro'nun öldürülmesi gibi olaylar yaşandı. Hrant Dink cinayetinde FETÖ'cü istihbaratçılarla birlikte yargılandı ama "zaman aşımı" nedeniyle ceza almaktan kurtuldu. Akyürek ve Yılmazer FETÖ'cü, Dinç Nurcu-Okuyucu olarak biliniyordu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İSTİHBARAT BAŞKANLIĞI

FETÖ'nün 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı tutuklama girişimi ile başlayan süreçte Emniyet İstihbarat'ta yükselmeye devam etti. 3 Mayıs 2013'ten 25 Ekim 2016'ya kadar Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı yaptı. 1725 Aralık 2013 operasyonlarında, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında da İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevindeydi. Üç yıllık görevinde yaptıkları ve yapmadıklarını, eksik ya da yanlış yaptıklarını ayrı değerlendirmek lazım.

Engin Dinç'in, İstihbarat Dairesi Başkanlığı yaptığı dönemde Mülkiye müfettişlerinin soruşturduğu 10 Ekim 2015'tekiAnkara Garı'nda yapılan IŞİD saldırısınailişkin istihbaratı gecikerek terörle mücadele birimlerine göndermek iddiasıyla suçlananlar arasında olduğu kamuoyuna yansımıştı. Onun döneminde İstihbarat'a alınanlardan kaçının FETÖ mensubu olduğundan tutun da, bilgi işlem altyapı işlemlerinin FETÖ'cü Sürat Bilim'e verilmesine, İstihbarat'ın araçlarının FETÖ 'Emniyet İmamı' Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil'in şirketine yaptırılmasından tutun da, Deniz Baykal'a kaset kumpasına dair gizli tanığın ve hepsi gerçek çıkan bilgilerin soruşturma makamlarına bildirilmemesine, İzmir Askeri Casusluk kumpasında savcılığın TSK içinde FETÖ yapılanmasına dair 50 dolayındaki müzekkereye cevap vermemesinden tutun da, meslek hayatı boyunca belli isimleri beraberinde il il taşımasına kadar basına yansıyan bilgiler var. Buna karşın darbe girişiminden kısa süre sonra 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü, 7 Temmuz 2021 tarihinde Konya Emniyet Müdürüyapıldı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

GETİRDİĞİ POLİS İFADEYİ FETÖ'CÜ GÜVEN'E SIZDIRDI

Dinç yeniden İstihbarat Dairesi Başkanı olmak istiyordu ama 2023 seçimleri sonrası 1 Ağustos'ta Ankara Emniyet Müdürü olarak atandı. Trabzon'dan tanıdığı, 2013'te İstihbarat Başkanı olduğunda Trabzon'dan Siber Şube'ye getirdiği Serkan Dinçer isimli polis memurunu Narkotik Şube'de görevlendirdi. Serkan Dinçer'in ilk yaptığı şey 7 Eylül 2023'te gözaltına alınan suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan'ın ifadesini firari FETÖ'cü Cevheri Güven'e yollamak oldu. Malum, bu dosya üzerinden Ankara Emniyeti içindeki bir grup polis müdürü, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP'ye yönelik Emniyet ve Yargı kumpasının medya ayağında başı; FETÖ'cü Cevheri Güven ile onlara ve Alman istihbaratına yanaşmalık yapan Erk Acarer çekiyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

DOSYA CHP'YE Mİ