1071 Kudüs'ün Türkler tarafından fethi: Siyonist İsrail'in 954 yıllık Türk korkusu depreşti
İSRAİL medyasından yansıyan haberler, Siyonistlerin ruhuna sinmiş 954 yıllık Türk korkusunun depreştiğini gösteriyor.
İsrail'in önemli gazetelerinden Jerusalem Post'ta 5 Ocak günü yayımlanan "Erdoğan'ın Suriye'deki politikaları Türkiye ve İsrail'i çatışmaya yaklaştırıyor" başlıklı habere göre; "İsrail ve Türkiye arasındaki çalkantılı ilişki, Suriye'deki son gelişmelerin iki ülkeyi doğrudan silahlı bir çatışmaya dönüşme potansiyeline sahip bir şekilde karşı karşıya getirmesiyle daha fazla çalkantıya doğru ilerliyor".
PKK İLE GİZLİ İLİŞKİ İTİRAFI
Sadece Gazze konusunda gösterdiği hassasiyet değil, Esad yönetiminin devrilmesi sonrası Suriye'de Türkiye'nin nüfuzunun artması soykırımcı İsrail'i panikletmiş görünüyor.
Jerusalem Post gazetesindeki haberde; İsrail'in Türkiye ile çatışmaya hazırlanması yanında PKKPYD-YPG terör örgütü ile işbirliğine de şu ifadelerle değiniliyor:
Haberin Devamı"Son dramatik gelişmelerden birinde, Beşar Esad rejiminin geçen ay düşmesi, Esad'ı deviren ve Türkiye tarafından desteklenen İslamcı isyancıların topraklarını tehdit etmesi, Suriye'deki ABD destekli Kürt grupların özerkliğini sorgulanır hale getirdi. İsrail, ortak düşmanlarına karşı olası bir müttefik olarak gördüğü Kürtlerle yıllardır gizli ilişkiler sürdürüyor. Türkiye, İsrail ile aynı sınırı paylaşan Suriye'deki nüfuzunu daha da güçlendirmek istiyor. Yıllardır resmi olarak savaş halinde olmasına rağmen, bu sınır İsrail'in en sessiz sınırlarından biriydi. Şimdi Türkiye coğrafi olarak İsrail'e yaklaştıkça bu sessizlik bozulabilir. Bar-Ilan Genel Tarih Bölümü ve Begin-Sadat Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden Türkiye uzmanı Prof. Efrat Aviv The Media Line'a yaptığı açıklamada, 'İsrail ve Türkiye arasında gelecekte askeri bir çatışma ihtimali var. Son dönemde bölgede yaşanan tüm olaylar gibi bu da eşi benzeri görülmemiş bir durum' dedi.
İsrail'in Suriye ve Türkiye'deki Kürt azınlıkla resmi bir ilişkisi olmasa da İran'ın bölgedeki etkisini dengelemek için bu grupla ilişkilerini sürdürüyor. Bu durum, azınlıkla düşmanca ilişkileri olan Türkiye ve Erdoğan'ı sık sık kızdırdı. Erdoğan ve Netanyahu bu ilişkiyi onarmak konusunda yetersiz ve isteksiz görünüyorlar.
Aviv, 'Erdoğan iktidarda olduğu sürece ilişkilerde iyi bir şey olmayacak ve daha da kötüye gidecek. Yerine İsrail'i daha az eleştiren bir rejim gelse bile İsrail'e yönelik eleştirilerin azalması zaman alacaktır' dedi.
Kasıtlı olsun ya da olmasın, Türkiye ile İsrail arasında askeri bir çatışma benzeri görülmemiş bir durum olacaktır. Hâlâ bir savaşın ortasında olan ve Hamas'ın şok edici sınır saldırısının travmasını yaşayan İsrail, diğer sınırlarda benzer sürprizlerin yaşanması ihtimaline karşı daha az toleranslı hale geldi."
NAGEL RAPORUNDA OSMANLI VURGUSU
Bu yazıdan hemen sonra yine Jerusalem Post gazetesinde yayımlanan haberde yer verilen Nagel Raporu, İsrail yönetiminin içine sinmiş Türk korkusunu da ele vermeye yetiyor.
İsrail hükümetinin 15 yıl önce kurduğu ve emekli Tuğgeneral Jacob Nagel'in başkanlık ettiği Nagel Komisyonu'nun "Türkiye ile savaşa hazır olmalıyız" diye Osmanlı İmparatorluğu'na atıf yapılan raporu, önceki gün Başbakan Netanyahu, Savunma Bakanı Israel Katz ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'e sunuldu.
Haberin DevamıRaporda İsrail'in Türkiye ile doğrudan bir çatışmaya karşı hazırlık yapması gerektiği, Türkiye'nin Osmanlı dönemi nüfuzunu yeniden tesis etme arzusunun, İsrail'le gerilimin artmasına yol açtığı belirtildi. Bu gerilimin muhtemelen çatışmaya yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunan rapor, Suriyeli grupların Türkiye ile ittifak kurmasının İsrail'in güvenliğine yönelik yeni ve daha güçlü bir tehdit oluşturma riskine dikkat çekti. Raporda, "