Yetti artık!

Şubat ayında tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 67,07'ye yükseldi. Aylık enflasyon ise yüzde 4,53 olarak gerçekleşti. Gıda enflasyonu ise yüzde 69,71 olarak hesaplandı. Ancak dana eti fiyatı yıllık bazda yüzde 233, kuzu eti fiyatı ise yıllık bazda yüzde 280 oranında artış gösterdi. Kuzu eti 400-600 TL arasında satılırken, dana eti ise 450 ila650 TL arasında seyrediyor. Geçen sene mart başında rakamlar 150 ila 180 lira arasındaydı. Kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki artış balık fiyatlarını da tavana çıkardı. Kırmızı ette 11, beyaz ette 10 firmanın fiyatları aşırı yükselttiğini tespit eden Rekabet Kurulu, bunlara cezai işlem uyguladı, ama rakamlar çok küçük kaldığı için bunlara vız geliyor.

O kadar hassas bir döneme girildi ki, Müslümanların en kıymetli ayı Ramazan-ı şerif 11 Mart'ta başlıyor. 31 Mart'ta da Türkiye genelinde yerel seçimler var. Amaç, vatandaşı, sofrasında bu mübarek ayda görmek istediği ürünlerin fiyatını anormal arttırarak isyan ettirip hükûmetin seçimlerde oy kaybetmesini sağlamak!.. Ekonomi yönetimi bütün gücüyle enflasyonu düşürmek için tedbir üstüne tedbir alıyor, ama gelin görün ki içimizdeki "ekonomik militanlar" gizli saklı eylemlerle bu süreci baltalıyor. Marketler de yangına körükle gidiyor. Ellerine geçen bu fırsatı etiketleri her gün şişirerek sonuna kadar acımasızca uyguluyor. Fiyatlar yukarıda kalıyor, geçim zorlaşıyor. Halkın eline geçen para sınırlı, ama harcamalar aralıksız artınca geçim zorlaşıyor.

Kırmızı ette haksız kazanç sağlayan bu 11 et firması kim, açıklayın da görsün herkes!İnsanlar kırmızı et alamayınca beyaz ete döndü, ama onu da uçurdular. Olur mu böyle olur mu; halkın ekmeğiyle oynanır mı Ey İnsafsızlar bu dünya size kalır mı Deniyor, ama nafile bunlarda merhamet yok.