Enflasyon böyle düşer

İran, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğunu hedef almasının ardından cumartesi gecesi İHA'larla Tel Aviv'e misilleme saldırısı düzenledi. "Demir Kubbe" tarafından engellenen saldırı sonrası İran BM Daimî Temsilciliği, "Mesele sonuçlanmıştır" diyerek defteri kapattı. İsrail'e füze saldırısı ülkede bayram havası yaşattı. İran halkı sokaklarda kutlama yaptı.

Türkiye, ABD ve bölge ülkelerine önceden hangi alanlara füze ve drone atılacağı ilan edildiği için harekât "sembolik" düzeyde kaldı. Bu olay sonrası Gazze ve Refah kenti İsrail saldırısından, Netanyahu koltuğunu kaybetmekten kurtuldu. Danışıklı dövüş piyasaların havasını bozmadı. Yeni haftaya Borsa İstanbul zirvede, kurlar gevşek, altın zayıf başladı...

5 yıllık risk priminin 300 düzeyine inmesini sağlayan makroekonomik adımlar, uluslararası yatırımcıları TL varlıklara olan ilgisini arttırıyor. Borsa İstanbul kısa vadeli iyi bir ivme yakalamış durumda. Faizlerdeki görece yüksek seviyelere karşın bu ivmenin endeksi 10 bin psikolojik seviyenin üzerine taşıyacak.

Türkiye'de ocak ayında 9,1 olan işsizlik oranı şubatta 8,7'ye geriledi. Genç nüfusta işsizlik 15,6'ya düştü. İşsiz sayısı 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bine indi. Rakamlar hükûmetin elini güçlendiriyor. İstihdam artıyor. Ekonomiye olan güven zirvede...

Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki iş birliği anlaşması yürürlüğe girdi. Türkiye'ye 5 yılda 36 milyar dolar kaynak aktarılacak.

Dünya Bankası'nın Türkiye'ye finansman kararları, ülkenin enerji arz güvenliğinin sağlanması ve işletmelerin yeşil dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi gibi kritik alanlarda önemli adımların atılmasına imkân sağlayacak.