Büyük uyarı!

Millîirade yerel yöneticilerini hür iradesiyle seçti. Seçime katılım yüzde 76 ile 20 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

61 milyon oy kullanıldı bunun 2 milyon 200 bini geçersiz sayıldı. Bu oylar arasında 5 milyon AK Parti seçmeni ile 15 milyon emeklinin önemli kısmı var. Cumhur ittifakı büyük uyarı aldı. Başta İstanbul halkı depremden korkmuyorum, trafik çilesi çekmeye razıyım, proje-eser yerine beni enflasyondan kurtarın başka bir şey istemiyorum dediAK Parti 21 yıl sonra ilk büyük yenilgiye uğradı. Bu karar halkın kendi tercihidir beğenin beğenmeyin kabul etmek zorundasınız. Ama en çok bölücülerin,FETÖ'cülerinve ABD ile Avrupa'nın bayram yapmasına üzüldüm. Yapılacak bir şey yok... Hakkımızda hayırlısı buymuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşın talebi başımızın üstündedir dedi 4 yıl boyunca seçim defterinin kapandığını söyledi, hükûmet artık bütünüyle ekonomiye, enflasyona odaklanan politikalara ağırlık verecek mali reformları hayata geçirecek. Şu anda en büyük hedef hayat pahalılığını sona erdirmek. Bunun için tavizsiz bir politika izlenecek fahiş fiyat uygulayanlara görülmemiş cezalar uygulanacak. Halkın ucuz gıdaya ulaşması için ne gerekiyorsa yapılacak.

Küresel borsalar ABD Merkez Bankası Başkan Powell'ın faiz indiriminde acele etmeyeceğiz, sözü sonrası açıklanacak mart ayı istihdam verilerine odaklandı Yurt içindebütün dikkatler yarın açıklanacakenflasyonrakamlarında. Tahminler aylık 3,5, yıllık 68 artış olacağı yönünde. Halkın rahat nefes alması için enflasyonun yüzde 36 seviyesine inmesi gerekiyor.

Seçim sonrası hisse senetleri düşüşe kurlar yükselişe geçtikten sonra duruldu. BİST ilk şoku atlattı artıda kaldı, kurlar Goldman Sachs'ın TL'ye destek raporu ile gevşedi... Son bir sene içerisindeki kümülatif veriye bakıldığında ise hisse senedi piyasasında toplam 2,24 milyar dolar bono piyasasında ise repo işlemleri hariç toplam 1,85 milyar dolarlık bir yabancı girişi ön plana çıkıyor. 63,2 milyon dolarlık şirket borçlanma senetleri de göz önüne alındığında yabancı yatırımcı son 1 yılda TL menkul kıymetlere 4,17 milyar dolarlık giriş yapmış durumda.