Yüreğini Hatay'a ver!

İnsanları duyguları birleştirir. Altın değerinde birleşme fırsatı doğdu. Türkiye'nin 81 kenti var. 80 kentinin insanı, "Hatay'la bir duygu kardeşliği zinciri" kurabilir. Gazeteler, TV'ler, futbol yazarları, tribün liderleri, toplum önderleri, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri "Hatayspor'un ligde kalması için duygu kardeşliği (empati) kampanyası" başlatabilir.

80 şehir insanından:

Bir pozitif ayrım.

Bir kardeş eli uzatma.

Bir eşitlenme adımı.

Bir yürekten destek.

Gelebilir, gelmeli.

80 şehir insanı Hataylı ile sembolik anlamda halaya durmalı. Bunun adı: "81 Şehrin Hatay için Halayı" diye konmalı.

Hatayspor ligde kalmalı

Ben futbol seyircisi değilim. Maçlara gitmem. Takım, renk, şehir, bölge ayrımı yapmam. Futbol yazısı yazmam. Bir büyük eşitsizlik yaşandı; bu yıl "Hatayspor için fairplay yoktu" buna dikkatinizi çekmek istiyorum.

Lige dezavantajlı başladı.

Eşit şartlarda oynamadı.

Fırsat eşitliği hiç yoktu.

Olumsuz koşullar takımın, oyuncularının, hocalarının, seyircilerinin, taraftarlarının, Hataylının sırtına ağır yük bindirmişti. Evet belki futbol oyunu kurallarında bir eşitlik vardı ama insan duyarlılığında eşitlik hiç gözetilmedi.

Hep birlikte ortak acıyı yaşadık; Kahramanmaraş merkezli büyük deprem 11 kenti sarstı, salladı ama en ölümcül yıkımı Hatay'a yaşattı. Depremin bozduğu "fırsat eşitliği" Hatayspor takımının başarısını da derinden etkiledi.Lige diğer takımlarla aynı noktadan başlama imkanını elinden aldı.

Takım dağıldı, pek çok futbolcusu başka takımlara kiralık gitti. Hatay'da tesisleri ve alt yapısı yok olduğu için 2024 sezonunda Mersin'de kamp yaptı. İç saha maçlarını Mersin'de oynamak zorunda kaldı. Kulüp parasal olarak ve taraftar desteği açısından büyük sıkıntıya girdi. Kadro kurmakta çok zorlandı. Sezon boyunca düşme hattında kaldı ve Süper Lig'den düştü.

Türkiye kardeşlik duygusunu ateşleyebilir. Futbol Federasyonu'nu "Hatayspor'u ligde kalma kararı almaya" çağırabilir. Bu çağrının eşitlik isteme adına yapıldığını örneklemek için de pandemi sırasında Kayserispor, Yeni Malatya, Ankaragücü'ne uzatılmış fırsat eşitliği adımı gösterilebilir.

Hatırlayın.

2019-2020 Süper Lig Sezonu sırasında korona salgını ülkemizi de etkilemişti. Sezonun sonunda Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü düşme hattının altında sıralandılar. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu bir karar aldı. Virüsün bu üç kentte yarattığı olağanüstü koşullar nedeniyle "takımların küme düşmeyip ligde kalmalarına" karar verdi.

Kulüpler itiraz etmedi.

Bütün kentlerin vatandaşları da Kayseri, Malatya, Ankaragücü kulüplerine "fırsat eşitliği sağlanmasını" doğru buldu. O dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,