Reçete!

ABD: Nüfusu: 318 milyon. Milli geliri: 14.4 trilyon dolar. 14 bakanlıkla yönetiliyor. JAPONYA: Nüfusu: 127 milyon. Milli geliri: 5.7 trilyon dolar. 16 bakanlıkla yönetiliyor. ALMANYA:Nüfusu: 81 milyon. Milli geliri: 3.2 trilyon dolar.16 bakanla yönetiliyor. İTALYA:Nüfusu: 60 milyon. Milli geliri: 2 trilyon dolar. 16 bakanlıkla yönetiliyor.

İSPANYA:

Nüfusu:47 milyon.
Milli geliri:1.4 trilyon dolar.
15 bakanlıkla yönetiliyor.

İNGİLTERE:

Nüfusu:
63 milyon.
Milli geliri:
2.9 trilyon dolar.
22 bakanlığı var.

VE TÜRKİYE:

Nüfusu:
81 milyon.
Milli geliri:
1.1 trilyon dolar.

Türkiye 2018 yılına kadar; 1 cumhurbaşkanı, 1 başbakan ve 25 bakanlıkla yönetiliyordu. Başbakanlık sistemi kaldırıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildi. Bakanlar cumhurbaşkanına bağlandı. Bakanlıkların yanına başkanlıklar eklendi. Bakanlık ile başkanlıkların toplamı 40'a çıktı. Çok pahalı, şatafatlı, kibirli, büyüklenen devlet yönetimi kuruldu. Memur sayısı 5 milyonu geçti. Makamlar. Kadrolar. Saray binaları. Görülmemiş harcamalar. Döviz yutan ithal makam araçları. Pistler, uçak, helikopter.

Bu pahalı devlet yönetiminin karşılığında ülkemiz, daha iyiye ve çok daha ileriye gidecekti. Doğru çıkmadı. Ülke çok kötü yönetildi. Kriz patladı. Kriz yapışkan hale geldi. Türkiye her anlamda geriye gidiyor.Adaletin, fırsat eşitliğinin, ahlakın, dürüstlüğün olmadığı bir lekeli yapı, "gösteriş, riyakarlık, yalakalık"doğurdu; bu üçlü de yüksek yapışkan krizi ve enflasyonu yarattı.Son seçimlerde halk, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini cumhurbaşkanı ve onun kadrosunun yüzüne bir şamar olarak vurmuş oldu.

Çözüm aradılar.
Reçete buldular.

Reçeteli çözüm ile önce ekonomide biraz düzeltme yaratıp ardından muazzam bir iyileşme ortamına geçilecekti. Karanlık işler, karanlık adamlar, karanlık beklentiler, karanlık tahminler ortaya çıktı. Ekonomide düzelme belirtisi ve muazzam bir iyileşmenin geleceği umudu da henüz doğmadı.

Şatafatlı, kibirli, kendini beğenmiş, kamu parası yiyerek şişinen yönetim şu 3 soruya cevap verebilmiş değil.

Şu döviz açığı!
Niçin büyüdü
Gelir adaletsizliği!
Niçin bozuldu
Şu enflasyon!
Niçin yükseldi

Sadece"enflasyon düşecek"diyorlar. Oysa düşecek olan enflasyon değil. Düşecek olan enflasyon artış hızı. Aylık yüzde 9'dan aylık yüzde 3-4'e gerileyecek. Yani etiketler üzerindeki fiyatlar inmeyecek.

Merkez Bankası Başkanı, dün"yılın ikinci enflasyon raporu bilgilendirme"toplantısında; "Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz. Şu anki hesaplarımıza göre baz etkisi ve doğalgaz etkisiyle enflasyonda zirvenin yüzde 75-76 civarında olacağını öngörüyoruz." dedi.

Sonra!
Artış hızı düşecek.
Reçetemize güvenin. Dışardan döviz akmaya başlayacak, enflasyon da geriye gidecek diyor.

Güvenin diyor ama TL'deki enflasyonu durdurmak için yazılmış bu reçete Türkiye'yi"dolar enflasyonuna"