Tuzak!

"Yiye Yiye Belediye" döneminin biteceği sözünü veriyorlar. Ve "Çalışa Çalışa Belediye" döneminin açılacağını da vaat ediyorlar.

Hırsızlık gidiyor.

Hesap sorma geliyor.

Yiyicilik gidiyor.

Alın teri geliyor.

Şatafat gidiyor.

Sadelik geliyor.

İsraf savurma gidiyor.

Verimli çalışma geliyor.

Gösteriş yatırımı gidiyor.

Kuruşun hesabı geliyor.

Kayırmacılık gidiyor.

İşi ehline ver geliyor.

Borçlu belediye gidiyor.

Kasayı doldurma geliyor.

Saray özentisi gidiyor. Egemenlik halkındır geliyor. Yalan dolan gidiyor. Doğruluk dürüstlük geliyor.

Ben, bu umutlu tabloyu nereden mi çıkardım CHP Genel BaşkanıÖzgür Özel, "Belediyelerimizin uyacağı bir tasarruf genelgesi yayımlayacağız. Bu tasarruf genelgesiyle Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten israfı sonlandırmak için katkı sağlamasını isteyeceğiz. Biz belediye yönetimlerini çocuklarımızı işe sokmak için, kendimiz saraylarda oturmak için, ıstakoz yemek için almadık"dedi.

İlaç gibi açıklama.

Genelge bu hafta yayımlanacak ve biz vatandaşlar; "çalmayan, çaldırmayan, çalışan belediyecilik"için atılacak ilk adımların neler olacağını göreceğiz. Partisini birinci parti yapma başarısını gösteren Özgür Özel, seçimden hemen sonra Yerel Yönetimler Çalıştayı topladı. Çalıştay sonunda seçilmiş 420 büyükşehir, şehir, ilçe belediye başkanlarına;"Ayağa kalkın ve ülkeyi kurtarın çağırısı"yaptı. Çalıştaya gelmiş başkanlar, Özgür Özel'i ayakta alkışladılar.

"Ülkeyi kurtarın"çağrısı ne demek Benim anladığım Özgür Özel; "CHP Belediyeleri'nin AKP Belediyeleri'ne asla benzemeyeceğini"ilan ediyor ve"CHP'nin AKP'lileşmeyeceğini" söylüyor. Sadece söylemekle kalmayıp sözünü de veriyor. Kendini ve partisini bağlıyor.

CHP, AKP'lileşir mi

Böyle bir arzu var.

Tuzak kuran da var.

CHP Belediyeleri AKP Belediyeleri'ne benzerse; "yolsuzluk- müsriflik- gösteriş yatırımcılığı- müteahhit kayırma- torpil- şehir rantı dağıtıp rüşvet yeme- belediyeye partili yandaş doldurma- belediye kaynaklarıyla kişi zengin etme, çürüme, ahlaksızlık"el değiştirerek devam eder.

Her gün yazılıyor.

Son örnek Kilis'ten geldi. Okudunuz muSeçimde Kilis, AKP belediyeciliğinden CHP'ye geçti. Kilis'in yeni Belediye BaşkanıHakan Bilecan,belgeleri çıkartmış anlatıyor: "AKP'nin Kilis'te yaptığı en güzel şey belediye binası... İşe gelmeden maaş alan çok insan var... AKP il yöneticisi belediyede işçi gözüküyor. İş yapmıyor maaş alıyor.AKP ilçe yöneticilerinden biri pak-bahçeler müdürlüğünde işçi gözüküyor. O da iş yapmayıp maaş alıyor.Müteahhitlik yapan bir adam, 10 kat zengin o da belediye şirketlerinden asgari ücret maaşı alıyor. Onun annesini de belediyeden asgari ücret üzerinden maaşlı yapmışlar..."