Tarih babaya sor!

SONUNDA Hamas'ın üst aklının istediği mi oldu Soruyu siz okurların bana değil dün ülkemize ziyarete gelen Hamas liderine sormaları gerekir. İran ile İsrail arasında bugün gelinen noktada ilk saldırıyı HAMAS başlatmıştı. HAMAS Gazze'yi koruyamadı. 34 bin Filistinli sivil öldü. Bunun 14 bini çocuk yaşta canlardı. Sonuçta HAMAS'ın üst aklı; "İran'ı vekalet savaşçısı olmaktan çıkarıp doğrudan İsrail ile vuruşmaya sokmuş" oldu.

İstenen bu muydu

Kimin işine yaradı

Nükleer kabzalı kılıçlar kınlarından çıktı. Nükleer kalkanlar savaş pozisyonu aldı. Bölge coğrafyamız yangın yeriydi kanlı şiddet sarmalına dönüştürüldü. Amaç Arap ülkelerine, körfez ülkelerine, Türkiye'ye, İran'a daha çok, daha öldürücü, daha pahalı ABD silahı satmaktı. Bu kanlı pazardan Rusya, Çin, AB ülkeleri silah şirketleri de paylarını alacaktır.

Tarih Baba'ya sor.

"İran ile İsrail'in can ciğer kuzu sarması dost oldukları" günlerden başlayıp "bugün balistik füze, seyir füzesi, İHA, kamikaze dronlarla birbirine saldıran kanlı bıçaklılar" haline nasıl ve kimin üst aklı ile geldiklerini sana ana hatlarıyla anlatsın.

Şöyle başlasın:

İran'ın dini lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni, Fransa'ya kaçmıştı. 1979'da özel uçakla İran'a döndü, mollalar arkasındaydı, devrim yaptı, rejimi değiştirdi. Kudüs'e giden yolun Irak'ta şiilerin kutsal şehri Kerbela'dan geçtiğini ilan etti ve Irak'a savaş ilan etti. 4 yıl süren bu savaş sırasında İran'ın en yakın ve can dostu İsrail oldu. İsrail İran ile askeri işbirliği yaptı. Irak'ın başında ABD'nin devirmek istediği Saddam Hüseyin vardı.

Daha önce Başkent Tahran'da ABD Büyükelçiliği basılmış, ABD'li elçi ve çalışanlar esir alınmış, bir rehine krizi yaratılmıştı. Ayetullah Humeyni'nin onayı ile "rehinelerin serbest bırakılması karşılığında" İran'ın ABD bankalarında dondurulan paralarının geri verilmesi ve İran'a ABD'den silah satılması gerçekleşti. ABD silahları İran'a İsrail aracılığı ile ulaştırılmıştı.

Ebedi dostluk yoktur.

İran Irak savaşı bitti. Bölgede ve özellikle Arap ülkeleri üzerinde "bir büyük İran korkusunun yaratılmasına" ihtiyaç doğdu. İsrail ile İran'ın arası bozuldu, dostluktan düşmanlık doğdu. İran'ın dini lideri Humeyni, İsrail'i "Küçük Şeytan" ve onun destekçisi, koruyup kollayıcısı ABD'yi de "Büyük Şeytan" ilan etti.

"İran korkusu" bütün bölgeyi sardı. İran, bir yandan Irak, Suriye, Lübnan, Yemen, Filistin'deki Hizbullah, HAMAS türü güçlerle "vekalet savaşı" yürütürken Arap ülkelerinin petrol sahalarını da roketlerle, füzelerle vurmaya başladı. İran korkusu meyvesini verdi. Arap ülkeleri petrolden kazandıkları parayı çoğunlukla ABD silahlarına yatırdılar. ABD Başkanı'nın kılıç dansıyla kutladığı milyar dolarlık silah anlaşmaları imzalandı.