İran, İsraile çimdik attı!

Şiddet ile terörü sadece Müslümanlara has bir yöntem olarak gösteriyorlardı. İsrail'in Gazze'de yaptığı çocuk, kadın, yaşlı; sivil öldürmesini görünce düşünce değişti. Büyük çoğunluğu ABD ve Avrupa ülkelerinden pek çok insan, "şiddet ve terörün İsrail'i yönetenlerce de kullanıldığını"dile getiren protesto gösterileri yaptılar.

Bugüne gelindi.

Beklenen oldu.

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurmuştu. İran, kendi halkına verdiği"cevabımız olacak"sözünü tuttu. İsrail'e füze yağdırdı. İsrail ordusu sözcüsü"İran, SİHA ve füzelerinin yüzde 99'u İsrail hava sahasına girmeden düşürüldüğünü"ve can kaybının olmadığını, sadece küçük bir kız çocuğunun yaralandığını açıkladı.

Demir Kubbesi.

Davut'un Sapanı.

Arkasında ABD.

Ve İngiltere.

İsrail bu iki savunma sistemi ve arkasında iki süper askeri güç ABD ve İngiltere'nin desteğiile atılan orta ve uzun menzilli füzeleri, roketleri, kamikaze dronları, SİHA'ları avlıyor ve atmosferin en üst katmanlarına kadar ulaşarak havada ya da kaynağında yok ediyor. Bunu İran silahlı kuvvetlerinin bilmemesi mümkün değil. Bile bile 300 füze gönderdi. İran, İsrail'e bir çimdik atmış oldu. İran'ı yönetenler, "işte sözümde durdum, İsrail'i vurdum"demiş oldular.

İsrail, kendisi vurandı.

İran, vekil kullanıyordu.

Vuran değil vurdurandı.

İran savaşma kararı aldığı ülkelerle çatışmayı kendi topraklarına taşımayan bir savaş stratejisi geliştirmişti. Irak'da, Suriye'de, Lübnan'da, Bahreyn'de, Yemen'de desteklediği silahlı örgütleri kullanıyordu. Adına"vekalet savaşı"denilen vuruşma biçimini 1979'dan beri kullanmaktaydı. İran,"bana dokunursanız desteklediğim silahlı örgütlerle bölgeyi yakarım"diye korkutuyor ve kendini böylece korumaya alıyordu.İlk defa "vekalet savaşçılarının yanına kendi ordusunu da koydu"ve İsrail'i doğrudan kendisi vurdu.

Kılıç kınından çıktı.

Burada kalır mı

İsrail cevap verecek.

Ve cevabını alacak.

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı, devlet televizyonunda konuştu ve"İsrail, İran'a misilleme yaparsa cevabımız bu geceki askeri harekattan çok daha büyük olacaktır. ABD İsrail'e destek verirse onun da üstlerini vururuz"dedi. İsrail Savaş Kabinesi de, bu yazının yazıldığı saatlerde, İran'ın doğrudan saldırısına nasıl bir cevap vereceğini görüşme toplantısı yapıyordu.

İran, İsrail'e doğrudan füze atınca başta ABD, tüm batı, Japonya dahil, İsrail'i korumaya geçti.

Açıklamaları okuyun.

Algı anında değişti.

Göreceksiniz.

Önceki geceye kadar İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı algısı, İran'ın füze atmasıyla; "İsrail'in toptan ortadan kaldırılacağı" havasına dönüştü. İran'ın "meşru müdafaa hakkının"karşısına "İsrail'in kendini savunma hakkı"getirilmiş oldu.