Fatihe Mahir! Beşiktaşa Nasuh!

ŞEHIRLERE karşı işlenmiş suçların işbirlikçisi, gizili ortağı, teşvikçisi, kışkırtıcısı iktidar partisi lideri ve belediye başkanı adayları, 50 gündür halka dayanıklı şehir, dirençli kent sözü veriyorlar.

Dönüyor, dolaşıyor.

Yeniden İstanbul!

Yeniden Erdoğan!

Varlarını yoklarını ortaya koyuyorlar, fakat İstanbul sevgisini ihanete dönüştürmüş olmanın ağır lekesini silemiyorlar. "Ücretsiz kentsel dönüşüm" ile "üstüne para verilerek kentsel dönüşüm" arasına sıkıştılar. Bütün diğer kentlerde olduğu gibi İstanbullu seçmene verilen her "rüşvet sözü" bile gelip pahalılık duvarında eriyor.

Kim

İstanbul'u ve tüm Türkiye kentlerini pahalılığa boğdu

Kim

Kent yoksulluğu yarattı

Kim

Şehirleri ranta teslim etti

Kim

İlçeleri betona esir etti

Bu soruların cevabı; gidiyor gidiyor iktidar liderinin ve kadrosunun 22 yıllık yönetim beceriksizliğine dayanıyor. İstanbul'da Kadir Topbaş'ı "istifa etmeye" çivilemişlerdi. Şimdi, "Kadir abimizin yaptıkları... Kadir abimizin bıraktığı eserleri..." diye oy istiyorlar.

Bütün Türkiye ve İstanbul'da seçmen "kentlere ve ilçelerine karşı suç işleyenleri halkla ve adaletle bir olup önleyecek" yeni belediye başkanları arıyor. Kent sorunlarını büyümeden çözen yeni belediye başkanı tipine ihtiyaç doğdu. Bu seçimler halkın bu ihtiyacı gidermeye sarıldığını da gösterecek.

İzlediğim ve umut ettiğim kadarıyla büyük kentlerin ilçelerindeki genç adaylar seçilirlerse siyasi hayatımızda yeni bir ışık ve umut olacaklar. Böylece "şehir rantından azgın azınlık yaratan bu geriletici çürümüş yapı da" son bulacak.

İki aday var.

Dikkat çekiyor.

Fatih'e Mahir!

Beşiktaş'a Nasuh!

Mahir Polat Fatih Belediye Başkanı seçilmek için çalışıyor, kendini ve projelerini anlatıyor. Sanat tarihi okudu. Yüksek lisans yaptı. Vakfılar da çalıştı. İBB Kültür Varlıkları Dairesi'ni kurdu. 62 anıt ve sivil mimarlık eseri, 21 yeni müze ve yaşam alanı, 34 kamusal satan eseri, 197 tescilli çeşme, 5888 tarihi mezar ve 19 tarihi türbe olmak üzere toplam 942 miras alanının restorasyonunu gerçekleştirdi.

Şunu görmüş.

Fatih'in temel sorunu; zenginlik içinde yoksulluk. Tarihi yarımada; turizm ve ticaretin merkezi. Altın piyasası, döviz piyasası, turizm piyasası, gıda piyasasının Türkiye ölçeğinde belirleyicisi Fatih, en çok yoksul ve işsizi barındıran ilçe haline getirildi. Fatih'te yaşayan halk Fatih'in zenginlikten koparılmış. Fatih'in zenginliği bir avuç Fatihli olmayanın eline bırakılmış. Mahir Polat, Fatih'in zenginlik yaratan kaynaklarıyla Fatih'in yoksul ve işsizlerini buluşturacak projesini mahalle mahalle, ev ev, sokak sokak dolaşarak anlattı.

Fatih, sürpriz yapabilir.

Mahir Polat'ı seçebilir.

Ali Nasuh Mahruki de İstanbul Beşiktaş için Belediye Başkanlığı adaylığını bağımsız olarak koydu. Çok sıkı çalışıyor.