Yavru Vatanda adalet! Ana Vatanda rezalet!

Ana Vatan Türkiye'de "eski bir Başbakan'ın imarsız arsasının nasıl da korunup kollanarak ballı rant yaratıldığını" konuşurken aynı saatlerde Yavru Vatan Kıbrıs, "eski Milli Eğitim Bakanı ve eşini tutuklayıp" hapse koydu. Ben de "hiç değilse yavru vatanımız da hakimler var" gün gelir belki bize örnek olur diye aklımdan geçirdim.

Yavru Vatan'da adalet!

Ana Vatan'da rezalet!

KKTC'de adalet, önceki gün de "elektronik sigara tütünü kaçakçılığı yaptığı öne sürülen emekli bir korgenerali de kelepçeleyip" hapse gönderdi.

Sorgulayacak mıyız

Aynı ulus.

Aynı inanç.

Benzer anayasa.

Aynı kanunlar.

Bu fark niçin

Öyle böyle değil...

2009'dan 2018'e kadar 9 yılın bakanıydı. Bayındırlık Bakanlığı. Turizm Bakanlığı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Ve 3 kez de Milli Eğitim, Gençlik Spor Bakanlığı yapmıştı. Tıpkı Ana Vatan Türkiye'de örneğini çokça gördüğümüz gibi Yavru Vatan KKTC'nin siyaset ağacına kesintisiz yapışıp kalmış politikacılarından biriydi. Eşi de KKTC Çalışma Bakanlığı'nda müdür olarak çalışıyordu. Sayın Bakan'ın; "sahte belge düzenleyerek, sahte belgeyi tedavüle sokarak, sahtekarlıkla para temin ederek; sahte diploma satmaktan" ve eşini de "sahte belge düzenlemeyi tahrik etmekten" dolayı "yolsuzluk soruşturması" kapsamına aldılar. Soruşturma sonunda da yargılanmak üzere tutuklayıp hapse koydular. Türk atasözü şöyle diyor:

Adalet varsa!

Rezalet yoktur.

Yavru Vatan'da siyasetin ve rezaletin emrine girmemiş adalet sistemi, "3 büyük valize tepeleme doldurulmuş 478 karton elektronik sigara tütününü Lefkoşa Ercan Havalimanı'ndan çıkarıp Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yakalatan eski Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgenerali de tütün kaçakçılığı yaptığı" iddiasıyla tutuklattı. Korgeneral kelepçelenerek Lefkoşa'ya aynı gün geri getirilip hapse kondu. Hakim önünde yargılanacak.

Yavru Vatan'da.

Adalet sistemi işliyor.

Rezaletin başı eziliyor.

Ana Vatan Türkiye'nin dünyaca bilinen şehri İstanbul'da ise geçen hafta sonu seçim propaganda toplantısında bir eski başbakanın ballı arsası yeniden gündem oldu ve "rezilliğin siyasi örneği" diye yazıldı. Eski başbakanlarından Tansu Çiller, eski Çevre Bakanları'ndan Murat Kurum'un İstanbul'a Belediye Başkanı seçilmek için düzenlediği bir kapalı propaganda toplantısına katıldı. Eski Başbakan, eski Çevre Bakanı'nı övdü göklere çıkardı.

Rezalet uykudaydı.

Uykudan uyandı.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in İstanbul'un kupon arsa semti Sarıyer'de Kilyos ve Kısırkaya'da imar izni olmayan 30.000 metrekare araziyi ucuz fiyata almıştı. Ormanlık içinde SİT alanındaydı. Yani üstüne çivi çakılamaz bir araziydi. 3 parça arazi eski Başbakan Çiller'in ailesine ait bir şirketin mülkü olarak kayıtlıydı. Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı 2020 yılında arazinin imar planı, üstüne otel yapılacak şekilde Ankara'dan değiştirildi. İnşaat alanı 5 kat artırılarak 24.000 metrekareye çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu tür imar rantı yaratmanın yasalara uymadığını gerekçe göstererek Murat Kurum'un başında olduğu bakanlığa itiraz etti. Bakanlık, itirazı reddetti, yani eski Başbakan Çiller'in aile şirketinin arsa rantını korudu.