Ortaokulda KABE maketi!

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde ortaokulda kız ve erkek öğrencilere ihram (beyaz renkli dikişsiz bürgü) giydirildi. Sınıfın ortasına masa üstüne bir "KABE maketi" kondu. Öğrencilere sanki Suudi Arabistan'a hacı olarak gitmişler, Kabe'yi tavaf ediyorlar tatbikatı yaptırıldı. Ardından da şeytan taşlama provası için sınıfın duvarına taş attırıldı. Ortaokulda "KABE'yi Tavaf ve Şeytan Taşlama Tatbikatı" haberini okuyunca aklıma bir öneri geldi.

Deli saçması.

Dinden sapma.

İnancı zayıflatma.

Diyenler çıkacaktır.

Ancak ortaokul çocuklarına "tavaf ve şeytan taşlama tatbikatı yaptırmak için KABE SAYISI artırılabiliyorsa" hacıların "hac farizasını yerine getirmeleri için de KABE SAYISI çoğaltılamaz mı

Mekke'deki KABE'nin birebir benzeri İstanbul'a, Konya'ya, Urfa'ya, Bitlis'e ya da başka bir kentimize kurulsa. Hac zamanı hacılarımız Suudi Arabistan'a gider gibi kendi ülkemizin KABE'sinde tavaf ve şeytan taşlama yapsalar; dinimizin buna ne itirazı olur Müslümanlar; "kainatı yaratan yüce Allah, bize şahdamarımızdan daha yakın. Allah ismini andığın an her yerde hazır ve nazır" diye inanıldığı için dünyada müslüman nüfus arttıkça cami sayısı arttı. Dünyanın her yerinde cami varsa, dünyanın her yerinde KABE niçin olmasın

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'a gitti, Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile özel görüştü. 2024 yılı hac protokolü Cidde'de imzalandı. Türk hacı adaylarına bu yıl için 65 yaş üstü ve 40 günlük bebeler dahil ancak 83 bin 430 kontenjan verebildiklerini açıkladı. Oysa ülkemizde bu yıl 2 milyon 473 bin kişi hacı olmak için kuralara katıldı.

Hacı adayı çok.

Kontenjan sınırlı.

KABE genişletiliyor. Üç katlı tavaf yolları. Yürüyen merdivenler. Kilometrelerce tüneller, konaklama için 7 yıldızlı oteller. VIP daireler. Soğuk hava püskürtücü sistemler konuluyor. Bütün bu inşaat tırmanışı hac ibadeti için Kabe'ye gidecek müslüman sayısını artırmak üzerine yapılıyor. Yine de yeterli değil. Bütün dünyada müslümanların sayısı 2 milyarı geçti. Kabe tek kaldı. Hac kotaları konuluyor. Kraldan davetli olanlar kotaya takılmadan hacca gidebiliyorlar. Bütün bu inşaatlar, bu kotalar, kraldan davetliler, 7 yıldızlı VIP oteller, soğuk hava püskürtmeler; "Kabe'nin kutsal tarihi mekan olarak" kalabilmesini de zaten ortadan kaldırdı, kaldırıyor.

Kabe sayısı artırılsa! Türkiye'de Konya'ya. İran'da Kum kentine. Mısır'da Kahire'de. Irak'ta, Libya'da, Kenya'da müslüman nüfusun yüksek olduğu Endonezya'da birer Kabe daha inşa edilse ve dünyada 1 Kabe değil 100 Kabe olsa bunun gerçeklemesi için de ilk adımı Türkiye'den Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı, Milli Eğitim Bakanı atsalar, öncü olsalar... "Bitlis'te ortaokul öğrencilerine yaptırılan hacı tatbikatı modelini" örnek alıp "Her Müslüman Ülkeye Bir Kabe"