On Beşli çete!

"Beşli Çete" diye ünlü olmuş işadamlarının adlarını devletten aldıkları yüklü ve garantili ihale haberleriyle öğrenip ezberledik. Son seçimlerde halk, AKP'li belediyelerin yönetimini CHP adaylarına geçirince "borç batağıaçıklamaları"peş peşe geldi. Belediye ihaleleri içinde"on beşli- yirmi beşli çetelerin gizlendiği" ihtimali ortaya çıktı.

Tuhaf bir durum!

Hesapsız harcama.

Abartılı şatafat.

Şark köşesi.

Banyolu belediye!

Yiye yiye belediye!

8 lüks banyolu belediye sarayları, 400 metre büyüklüğünde başkanlık odaları, 200 metre genişliğinde başkan yardımcılığı odaları, pahalı mutfaklar, başkan bey abdest alırken şişman göbeği ayağını yıkamakta sıkıntı yaratmasın diye özel tasarım lavabolar, duşakabinler, şark köşeleri yaptırmışlar. Lan belediyede hem abdest lavabosu ve hem şark köşesinin aynı binada ne işi var

Daha net yazayım.

Mafya liderleri kara paralarını aklamak için lüks araçlar, çok pahalı evler, rezidanslar alıyorlar. Son 25 yılın belediye başkanları da yedikleri rüşveti aklamak için ihtiyaçtan çok daha büyük, çok süslü, pahalı belediye sarayları yaptırmış olmalılar.

Kim yaptı

Kaça yaptı

İhale nasıl verildi

Hep aynı firmalar mı

Belediye ihalelerini alanlar; kaçlı çete Beşli- Altılı! On beşli çete midirler!

Bulup çıkarmak.

Halka anlatmak.

Herhalde CHP'li yeni belediye yönetimlerinin ilk görevi; "kim yaptı, kaça yaptı"diye sormak, hesap istemek olmalı. Bu görev;"abartılı, şatafatlı, saray özentisi 8 lüks banyolu binalar yaptırıp belediyeyi borca batırmaya" bundan böyle son verileceğinin de ilk adımı ve samimiyet belgesi sayılacaktır. Çünkü CHP'li belediyeler; "hesap sorarak"kendilerini de bağlamış olacaklar. Böylece "yiye yiye belediyeciliğini"tarihin çöplüğüne gömmüş olacaklar.

Çalma yok.

Çaldırma yok.

Dürüst çalışma var.

Halk bunu görmeli.

Ben olsam"hesap sorma ve belediye parasını hacıağa zevki için harcayanlardan paraları tahsil etmeye" kendimden başlarım. Yazılan ve söylenenlere göre CHP'li Belediye binalarının 11 ve 12'nci katlarında başkan ve başkan yardımcıları için yaptırılmış gereksizce geniş odalar, mutfaklar, duşakabinler de varmış.

Hangi CHP'li başkan

Kendine duş yaptırdı.

Dinlenme odası açtı.

Hesabı önce CHP belediye binalarında da oda içinde oda yaptıranlara sormalı, yaptırdığı gereksiz harcamanın parasını kişisel servetinden tahsil edip belediye kasasına döndürmeli ki, halkın gözünde; "bunlar gerçekten temiz bir siyaset yapmaya gelmişler"sözü dalgalanıp Türkiye'ye yayılsın.

Partisini son seçimlerde birinci parti yapan ve lider olduğunu kanıtlayan CHP'nin yeni Genel BaşkanıÖzgür Özel,"Biz belediyeleri çocuklarımızı işe sokmak, saraylarda oturmak, ıstakoz yemek için almadık"dedi.

Yol açıcı oldu.

Halka söz verdi.

CHP'li belediye başkanları her ay belediye binalarının ön duvarına ve yönettikleri kentlerin büyük meydanlarına halkın rahatça görüp okuyabileceği şekilde; "ne kadar ve nereden gelir elde edildi... Bu gelir nerelere ve niçin harcandı"