Nedir mal varlığın! Nerden buldun onu! Nasıl yaptın serveti!

Sandığa gitmeye iki hafta kala; para sayma makinesi başında CHP'li siyaset adamları görüntüleri ortaya çıkınca doğru mudur, çamur mudur Deste deste paraların, para sayma makinasına sokulduğu bilgisi basına, halka, adalete, savcıya neden bu kadar geç açıklandı

Niçin beklendi

Niçin o gün değil

Neden şimdi

Neyzen Tevfik adlı şairimiz vardı. Politikacı ile kaynağı belli olmayan mal birikiminin bir araya geldiği durumları "sorgulayan şiirini" yazıp bize miras bıraktı.

Kime sordumsa seni

Doğru cevap vermedi;

Kimi alçak,

Kimi hırsız,

Kimi deyyus dedi.

Künyeni almak için,

Partiye ettim telefon:

Bizdeki kayda göre,

Şimdi o mebus dedi.

Mebus yani milletvekili, politikacı, belediye başkanı, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı; onların hepsi politikacı.

Harun geliyorlar.

Karun oluyorlar.

Yapışıyorlar koltuğa.

Sülükleşiyorlar.

Politika zengin olma, kendi zenginini yaratma; "kamu parasını yeme ve yedirme mesleğine" dönüştü.

Nedir mal varlığın!

Nerden buldun onu!

Nasıl zenginleştin

Milyonlarca insanın arayıp, arayıp da bulamadığını siz mebus, milletvekili, cumhurbaşkanı, bakan, belediye başkanı, partiye kalemini satmış gazeteci, partinin yandaşı işadamı, parti başkanının el etek öpücü bürokratı olarak hangi temiz alın teri beceriyi gösterdiniz de bu kadar mal birikimi serveti kazandınız

Sorulmuyor.

Sorulamıyor.

Yasaklandı.

AKP iktidara gelmeden önce yasada maddesi vardı, soruluyordu. Tayyip Erdoğan seçilip Başbakan olmadan önce "herkese ve de politikacılara da nereden buldun sorgulaması" yapılıyordu. Bu sorgulamayı yapacak Maliye Teftiş Kurulu, Hesap Uzmanları Kurulu, Sayıştay'ın "Düzenlilik Denetimi Görevi" vardı. Gelir Vergisi Kanunu içinde "gelirinin kaynağını açıklama mecburiyeti" bulunan bir madde vardı. 22 yıl içinde siz milletvekili, siz belediye başkanı, siz bakan, siz başbakan, siz cumhurbaşkanı, siz yandaş ya da fondaş gazeteci, siz işadamı; "Villa yaptırmışsın, bankada büyük paran var, çok lüks hayatın var, oğlun kızın vakıf kurmuş, bunları nasıl kazandın" diye soruluyordu.

Şimdi sorulamıyor.

Yasadan çıkarıldı.

Övünmek ayıptır. Övünmek için söylemiyorum. CHP Ankara, İstanbul, Adana, Mersin belediyelerini kazanınca ben bu köşede; yeni belediye başkanlarına seslenen bir yazı yazmış ve 'Çalıyorlar ama çalışıyorlar belediyeciliğinden' kurtulup 'Çalmıyorlar. Çaldırmıyorlar. Çalışıyorlar belediyeciliğine' geçtiğinizi halka göstermeniz gerekir önerisinde bulunmuştum. Anakara Büyük Şehir Belediye Başkanı, Mansur Yavaş da bu yazı üzerine beni telefonla aradı; "ben sizin yazınızdaki hedefi gerçekleştireceğim"