Köftehor!
Büyüklerin küçükleri sevgiyle karışık hafifçe azarlama sözcüğü köftehor; bir haftadır toplumun ağzına sakız oldu. Köfteden türetilmiş Farsça'dan Türkçe'ye girmiş; "köfte yiyen ve dayak yiyen" anlamı taşımakla birlikte asıl, "bencil, kendinden başkasını düşünmeyen, gizli saklı işleri çevirene" diyorlar.
Gizli saklı...
Var mıydı
Yok muydu
Köfte lokantaları zincirinin sahibi Köfteci Yusuf'u çökertmek isteyen "mafya bağlantılı bakanlık kadrolarının ortaklaşa bel altı vuruşu" yaparak; "köftesinde domuz eti çıktı, tağşiş var" haberini yaymanın altında yatan gizli saklı amaç neydi
Ne istediler, vermedi.
Ya da veremedi.
Köftesinden vuruldu Yusuf!
Mahkeme kayıtlarına girmiş bilgilere göre; "Köfteci Yusuf'a daha önce de bu tür leke sıvama girişimi" yapılmış. Köfteci Yusuf, "adaletten umudunu" kesince mafya liderlerine; "üstüme geliyorlar, sen şunların kulağını bir çek abi..." diye telefon edip sığınmış.
Ülkenin haline bak!
Mafyalar ülkesi miyiz
Köfteci Yusuf'un 280 lokanta zinciri varmış ve 12.000 aşçı, garson, köfte yoğuran, köfte pişiren çalıştırıyormuş. Bir porsiyon köfteden daha fazla kazanç elde etmek için daha ucuza mâl edilmiş domuz eti katıldıysa bunu Tarım Bakanlığı'nın ilgili biriminin topluma anında; açık- seçik- anlaşılır açıklaması gerekirdi.Domuz etinin fiyatı, köftenin yoğrulduğu dana, sığır ya da koyun etinden daha mı ucuz, varsa eğer nereden geliyor bu ucuzluk Köfteci Yusuf'un firması hangi besici çiftliklerden et alıyor, ithalatı varsa eti hangi dış ülkelerden kimlerin aracılığıyla getiriyor Köftesinde domuz eti kullanıyorsa depolarında kaç ton domuz eti yakalandı Bakanlığın bütün bunları topluma net olarak anında açıklaması gerekirdi.
Kabile ülkesi miyiz
Tarım Bakanlığı şubat ayında "köftede domuz eti çıktı" demiş. Lokanta zinciri sahibi Yusuf Akkaş, yürütmeyi durdurması için "mahkemeye" gitmiş.
Mahkeme iptal etmiş.
Yürütmeyi durdurmuş.
Bakanlık ısrar etmiş.
Mahkeme bu kez; "evet köftesinde domuz eti katkısı var" diyen yürütmenin devamına karar vermiş.
Köfteci Yusuf:
"Bu kara kumpastır" demiş. Ekim ayına geldiğimizde bütün ülke "domuz var mı yok mu diye ikileme düşmüş köftehor durumu!" konuşur oldu.
Çete ülkesi miyiz
Yüksek enflasyon ve düşük gelir nedeniyle "porsiyon köfte yemeye hasretlik çeken" durumuna düşürülmüş 85 milyon nüfuslu Türkiye'de devletin Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığı ile yurt dışından getirdiği ucuz eti hangi firmalara, kilosu kaç liradan verdiği de gizleniyor, saklanıyor. Et ve Süt Kurumu'nun kilosu 4 dolara (136 TL) ithal ettiği etleri iktidar bakanları ve milletvekilleri ile ilişkisi olan yandaş simsarlara kilosu 250 TL'den verdiği ve aynı etin kasaplarda 500-600 liradan satıldığı biliniyor.
Devlet eliyle vurgun!
Vurguncu ülkesi miyiz
Ayrıca iktidara vidalı bazı firmalara da ucuz etten TIR'lar dolusu verildiği bu firmalar içinde; köfteci Yusuf'a 57 TIR, Happy Center'e 38 TIR, Namet'e 21 TIR, Onur Market'e 18 TIR ucuz ithal et sunulduğu iddiası piyasada "