Kara gözlüklü hoca!
İlke sahibiyim, herkes de benim gibi ilkelerine sahip olsun diyordu. Döndü, gömlek değiştirir gibi, atlet değiştirir gibi, çorap değiştirir gibi parti değiştirdi. Kendini hem savcı, hem yargıç, hem zanlı yaptı.
Kara gözlüklü hoca, dün: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi otoriter yolsuzluk düzeni kurmak amacıyla icat edilmiştir" diyordu.
Ayın hoca bugün:
O düzeni kuran liderin kongre salonunda yakasına taktığı rozetle parti değiştirdi ve "yolsuzluk düzeninin dava arkadaşı" oldu.
Hangi tarz hukukla!
Ne yüzle!
Ne tür bir ahlakla!
Bu durum Mevlana'nın "kendini kaptan sanan sivrisineği" anlatmasına benziyor: "İdrar birikintisi üzerinde bir saman çöpü yüzer. Saman çöpünün üzerine bir sivrisinek konmuş, saman çöpüyle idrar akıntısında gider. Zavallı sivri sinek, kendini kaptan, saman çöpünü gemi, idrar birikintisini deniz zanneder"
Anayasa Hukuku Profesörü, "kendini kaptan sanan sivrisinek" durumuna düşmüş biri olarak görmüyorsa; "parti değiştirdim ama görüşlerim değişmedi" sözünün inandırıcı olmasını sağlamalı.
Nasıl ikna oldunuz.
Size ne söylendi
Geçmişinizi unuttunuz.
Ve "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında otoriter yolsuzluk düzeni kurdunuz" diye suçlayıp; 10 yıldır en ağır cümlelerle yerden yere vurduğunuz partiye ve onun liderine, "yenilenme-soluklanma- güç toplama, yeni bir dönem başlatma" desteği vermek için hangi cümleden etkilendiniz
Neydi o cümle
Tek cümle miydi
Sanki aklınız yoktu; "o cümleyi duydunuz" aklınız başınıza geldi, ikna oldunuz, iman getirdiniz, ezberinizi bozdunuz. Özellikle sizin gibi ilkeleri için yaşayan ve omurgalı aydın görüntüsü veren bir Anayasa Hukuku Profesörü şahsiyetten (!) hiç beklemedik fırdöndülük yaptınız.
Oylarıyla sizi Büyük Millet Meclisi'ne 297.000 TL aylık alsın diye taşıyan CHP'li vatandaşları ve size parti etiketi sunan Gelecek Partisi'ni destekleyen yurttaşları, sizi seçtikleri için, suçluluk duygusuna ittiniz.
Niçin bunu yaptınız
Çağırdılar konuştular.
Onları dinledim.
Ben "değişmedim" demektesiniz. Siz değişmediniz fakat "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi altında otoriter soygun düzeni kurdular" diye suçladıklarınız mı değişti Onlar değiştiyse bunu kendileri söyleyebilirdi, size bol alkışlar altında rozet takmalarına ne ihtiyaç vardı
Anayasanın her gün çiğnendiğini söyleyerek milletvekili olmuş bir Anayasa Hukukçusu, "otoriter soygun düzeni kurdular" dediği liderin elinden yakasına rozet taktırıp çorap değiştirir gibi parti değiştirdi; "etkilendim" diyor.
TV'lere çıksın.
Halka anlatsın.
Nasıl etkilendi
Kaldı ki, CHP Genel Başkanı, "Bir hafta önce bize geldi, biz kabul etmedik, şahitli ispatlı" diyor. Hoca böylesine "parti kapısı aşındırarak etkilenmeye" neden ihtiyaç duydu