Bir BAP portresi!
Affınıza sığınarak söyleyeyim; bu "BAP" kelimesini ben buldum. Aslında vardı. Türkiye'yi bir baştan öbür başa kaplamıştı. Ben "BAP" diyerek adını koymuş oldum.
Bazının B'si!
Avantanın A'sı.
Paylaşımın P'si.
Bazı Avantaları Paylaşalım: iktidarın 22 yıllık yönetimi sonunda Türkiye, Bazı Avantaları Paylaşma (BAP) düzeninin esiri haline getirildi.
Nereye baksan BAP.
Nereye dokunsan BAP.
Gizlenen, saklanan, halkın bilgisinden, dikkatinden kaçırılan her işin içinde BAP. Sözgelimi "Milletin cebinden bir kuruş çıkmayacak yalanı" ile yapılan ne kadar hava meydanı, hastane, tünel, yol, köprü varsa her projede mutlaka BAP vardır. 2 koltuklu, 3 koltuklu, 5 koltuklu, 7 koltuklu atamaların hemen hepsi birer BAP.
Bakanın arkadaşının dil bilmeyen ve mesleği aşçılık olan oğlunun Almanya'da Türk Konsolosluğu'na aylık 270.000 TL maaşla "Çalışma Ataşesi" olarak atanması da BAP'tır.
Vakıflara.
Derneklere.
Tarikatlara.
Yandaş basına.
Gıda bankacılığına.
Akıtılan paralar.
Affedilen vergiler.
Hepsi birer BAP.
SAYIŞTAY'ı felç ettiler. Felç etmeselerdi; bu yılın ilk 8 ayında 973 milyar TL'yi geçen bütçe açığının yarısından fazlasının "Bazı Avantaları Paylaşalım (BAP)" parası olduğunu belgeleriyle kuruş kuruş bulur çıkarır Meclis denetimine getirirdi.
Portre insanın görünüşünü, kişiliğini, düşüncelerini, yaptıklarını anlatan yazı türüdür. Timur Soykan BirGün Gazetesi'nde; "VIP'de kaçak altın skandalı" başlığıyla bir BAP portresi haberi yazdı.
Portre şu:
Eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı, eski AKP Milletvekili Fatih Metin ve onun refakatinde VIP geçişi kullanan eski özel kalemi Yunus Emre Morkoç Dubai'den İstanbul'a gelen uçaktan indiler.
VIP salonuna geldiler.
Bir fazlalık vardı.
Yunus Emre Morkoç, Dubai'ye giderken yanında olamayan büyük bir valizle dönmüştü.
Gümrük memurları ihbar almış olmalılar valizi aradılar. İçinden 60 kilo kaçak altın çıktı. Altının kilosu Dubai'de 84.000 dolar, Türkiye'de 88.000 dolar. Altını kaçak sokarsan kiloda 4 bin dolar avanta var. 60 kiloda 24 bin dolar avanta... 24.000 dolar kaç Türk Lirası avanta yapıyor siz bulun.
Valizinde 60 kilo kaçak altın yakalanan Yunus Emre Malkoç, eski Gümrük Bakan Yardımcısı, eski AKP Milletvekili Fatih Metin ile birlikte Dubai'ye gidip dönüş yapmıştı. Gümrük memurları, Fatih Metin hakkında tutanak tutmadı, işlem yapmadı.
Bu haberi yazan gazeteci Timur Soykan, Fatih Metin'i bulduve kendisine "kaçak yakalanan altınlarla ilgisini" sordu. Fatih Metin, "Evet aynı uçakta beraber döndük. Benim refakatimde VIP'ı kullandı, ama benim kaçan altınlarla ilgim yok