Profesyonel kötülüğün bayramı!

Seçimler siyasetin gerginliğini alırmış...

Bayramlar dargınlıkların, kırgınlıkların giderilmesi için fırsatmış...

Ne demokratik ne de manevi değerlere inancı olmayanlar için bunların bir önemi yok.

31 Mart'tan sonra, yerel iktidarda güçlenen siyasi partiler ve kimi aktörlerden, merkezi iktidara yönelik 'sıcak mesajlar' üzerine birkaç gün güzellemeler yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, artık Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gideceğini ima etti, aynı yönde adım da attı, bayramda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı, Erdoğan da daha sonra geri arayarak Özel ile bayramlaştı.

Güzel...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu isteyip istemeyeceğine" ilişkin 'sorular üzerine', "İstedim, istiyorum. Tekrar istiyorum, bakalım ne olacak Sandalye kırık olmasın yeter. Hükümete, yerel ve ulusal meseleler konusunda iş bölümü, vatandaşımızı ilgilendiren tüm meseleler de işbirliği, dürüst ve adil rekabet öneriyorum" dedi.

"Bakalım ne olacak"

"Sandalye kırık olmasın!"

"Dürüst ve adil rekabet!"

Randevu talebinin içinde bir küçümseme, bir intikam, iki de suçlama var!

Nasıl da sıcak ve samimi bir işbirliği mesajı ama!

Eşi Dilek İmamoğlu'na da bir söyleşi ile 'yumuşama mesajı' pası atılmış.

Emine Hanım'dan daha önce mektup aldığını, birlikte projeler yapmak istediğini, böylece siyasetteki gerilimli ortamı yumuşatabileceklerini belirtmiş ve "Çünkü kendisi de sonuçta ülkenin tanıdığı, çok değerli bir insan. Ve çok da güzel projeler de yapıyor" demiş.

"Sonuçta..."

Bütün güzel cümlelerin içinde beyaz taş gibi duruyor...

Bu haberleri ilk okuduğumda, "Tamam, boğazlarında bir düğüm var gibi çok içten cümle kuramıyorlar ama en azından olumlu bir niyetleri var" diye düşünmüştüm.

Bu düşüncemi önce İmamoğlu'na seçim kazandıran adam olarak kendini tanıtan kampanyasının lideri Necati Özkan yıktı.

Özkan, yeni başkan seçilen CHP'li Alper Yeğin'i kutlamak için gittiği Sancaktepe Belediyesi'nin başkanlık katının 6 bin metrekare olduğunu, katta bir jakuzi ile 200 metrekarelik mutfak bulunduğunu iddia etti.

İmamoğlu'nun 'kent ittifakı' paydaşları, kendilerini büyük muhalif, iktidarın yalanlarına karşı devrimci mücadele veren dürüst siyasetçi vb diye satanlar sosyal medyadan paylaştılar...

Bir de devasa jakuzi fotoğrafı eklediler, 'kanıt' olarak!

AK Partili başkan Şeyma Döğücü, sosyal medyadan ve televizyonlara bağlanarak iddiaları yalanladı.

Necati Özkan, yalanını "Jakuzi ile kastettiğim kocaman bir banyo teşkilatıydı" diyerek perdelemeye çalıştı.

Fotoğraf internetten alınmıştı, belediyede jakuzi yoktu!

Başörtülü bir kadın AK Partili başkan, stadyum büyüklüğünde makam odası ve devasa bir jakuzi!

Bir siyasal iletişimci, bir propagandist, bunu boşboğazlıkla yapmaz, insanların kafasına imaj yerleştirmek için yapar.

Hitler'in propagandisti Göebbels'in, "Büyük bir yalan söyle ve bunu tekrarla" öğretisindeki gibi...

Bir başka kötülük de eş zamanlı ortaya çıktı.

Evren Barış Yavuz adlı bir x hesabı, dünya askeri stratejilerinde devrimsel değişim yaratan Türk İHA ve SİHA üreticisi BAYKAR'ı, "İsrail'e jet yakıtı satmakla" itham etti.

Teknoloji şirketi ile jet yakıtı ticareti arasında bağlantı kurmaya bile gerek duymadan!

Takipçilerinin 'ne alaka' diye sorgulamayacak kadar propaganda etkisi altında olduğundan emin!

Yavuz, sosyal medya paylaşımına göre, İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı 'ailesinde' 4 yıldır başarılı çalışmalar yapan bir isim. Yani İmamoğlu'nun 2019'da seçilmesinden sonra...

Son seçimde ayrıca, CHP'i Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın kampanya stratejisini hazırlamış, Machina Creative Thinking Office şirketi üzerinden.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, muhtemelen bu yüzden Yavuz'u değil, İmamoğlu'nu muhatap aldı ve "Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim" açıklaması yaptı.

Mesajı Yavuz aldı ve X hesabını kapattı, kayboldu.

İmamoğlu ise bireysel olarak kendisini muhatap alan çağrıya cevap vermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kimliğini kullandı.

Açıklamada, Yavuz'un iftirasına, hesabını kapatmasına, belediye kurumunda çalıştığına, CHP kampanyalarında görev aldığına değinilmedi, 'durduk yere açıklama yapmış' gibi Haluk Bayraktar 'iftira atmakla, kötülük yapmakla, kin ve nefretle toplumu kutuplaştırmakla' suçlandı!

Bireysel kötülük genellikle kişisel sorunlardan ortaya çıkar.

Anlık öfkeyle de...

Ama profesyonel kötülük organize bir iştir.

Ve önce hedefini kötü olmakla suçlar!

Bütün bunlar olmuşken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak bayramlaşıyor.

Bundan umutlanmalı mıyız

Kendisini de oraya getiren 'forveti' ve ajansının organize kötülüğünü durdurabileceğine inanmalı mıyız

Yoksa 'ters manyel' ve 'sağ gösterip sol vurma' üzerinde mi düşünmeliyiz

ÇEKİRDEK ÇİTLERKEN İZLEMEYİ GEREKTİREN BAZI ŞEYLER...

Bayramda, 'bayramlık ağzını' açanlar da oldu.

Gazeteci Uğur Dündar ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kapıştı.

Kılıçdaroğlu, Dündar'ın, "Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adaylığını dayatmasaydı İmamoğlu veya Mansur Yavaş kazanabilirdi" sözlerine açık mektupla cevap verdi.

Dündar'ı şöyle tanımladı:

"68 kuşağı fırtınasında gemisine dalga vurmamış Uğur Dündar." "1980 darbesinin 'Bizim Uğur'u."

"28 Şubat sürecinin alt yapısında emeği olan, iş başörtü sorununa geldiğinde; 'İnadına mini etek, inadına dekolte' sloganlarına katkı sunan Uğur Dündar."

"Sağlık skandalı haberi adı altında 'Tesettür Faciası' başlığıyla, toplumdaki kutuplaşmanın her daim ekmeğini yiyen Uğur Dündar."

Hatırlamayanlar vardır; 'Tesettür Faciası' haberi, 7 Nisan 2007 gecesi "AK Parti iktidarına e-muhtıra" diye bilinen Genelkurmay açıklamasından yaklaşık 4 ay önce, Hürriyet gazetesinde Uğur Dündar imzasıyla yayınlandı. Haberde, "Konya Numune Hastanesi'nde tesettürlü bir hekimin, testislerinden sorunu olan bir çobana bakmadığı" iddia ediliyordu. Haber asılsız çıkmıştı. Habere ve gerçeğin nasıl çarpıtıldığına internet taramasıyla ulaşılabiliyor.

Bu tanımlamalara karşı şahitlik edemem.

Ama Dündar'ın kendini savunurken söyledikleri de doğru.

Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın programlarında dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile tartışarak parladı.

Daha sonra defalarca söyleşi vermek için Dündar'ı tercih etti.

Bir iki sözünü de ben hatırlatayım;

Daha birkaç yıl önce, "En zor koşullarda... Darbeler yaşandı, sıkıyönetimler ilan edildi, gıdadan tutun vergi kaçakçılığına kadar bütün alanlarda en can alıcı noktaya değinen kişinin adı Uğur Dündar. Hakkını teslim etmek lazım" bile dedi.

"Siyasi muhataplarıyla tartışma" davetlerini 'tarafsız bir gazeteci olarak' Uğur Dündar'ın programına yaptığını da özellikle vurguladı.

Bunlara 'güzel alet' video da şahitlik ediyor, Youtube'da!

Dündar, "Ey Kemal Kılıçdaroğlu madem Uğur Dündar kötü bir gazeteciydi, neden en kritik zamanlarda röportaj için hep onu seçtiniz" derken haklı.