CHP'nin para kuleleri ile ilgili ne biliyoruz

Ana karakterler

Ali Rıza Braka: Bina sahibi

Gökhan Taşkapan: Braka'nın avukatı

Özgür Nas: CHP eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı

Can Poyraz: CHP eski İstanbul İl Başkanlığı basın danışmanı

Fatih Keleş: İBB Spor Kulübü Başkanı

Tuncay Yılmaz: İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü

Açıklamalara, ifadelere bakalım:

CHP İstanbul İl Başkanlığı:

- Görüntüler İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili, 9 Aralık 2019 tarihinde mal sahibine kapora ödenmesine ilişkindir.

- Görüntüler mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın bilgisi dahilinde sızdırılmıştır. Avukat, daha önce de bu görüntüler ile şantaj yapmak istemiştir.

- İl binasının satın alınması için 2019'da 'Bir Tuğla da Sen Koy' adlı bağış kampanyası yapılmıştır.

Fatih Keleş:

CHP Beylikdüzü Başkanı Turan Taşkın Özer beni aradı. İl binası için bağış paralarını bana teslim edeceğini söyledi. Beylikdüzü ilçe binasında çanta içerisinde paraları verdi. Ne kadar olduğunu bilmiyordum. Para çok olduğu için güvenlik gerekçesiyle arkadaşım Tuncay Yılmaz'ı arayarak yardım istedim. Para 3-4 defa sayıldı. İçinden Türk Lirası, dolar ve euro çıktı.

Özgür Nas:

CHP Genel Merkezi'nden arandım ama kimin aradığını bilmiyorum. CHP il binası için kapora ödeneceğini ve benim de il başkan yardımcısı olarak orada bulunmam gerektiğini söylediler. Paraları Fatih Keleş getirdi. Ben sadece tutanağı imzaladım.

Can Poyraz:

Kapora vermek için oradaydık. Keleş'in parayı nereden getirdiğini ve nasıl temin ettiğini bilmiyorum.

Ali Rıza Braka:

- CHP ile 41 milyon TL'de anlaştık, resmi olarak 24 milyon 360 bin TL gösterdik. Ben o gün 15 milyon 510 bin TL'yi 4-5 çanta içerisinde şirket çalışanım ve şoförüm ile birlikte alarak ofisten ayrıldım. Toplamda 39 milyon 870 bin TL aldım. Gerisini komisyon ve diğer giderler diyerek vermediler.

- Paranın tamamı TL idi. Kesinlikle euro veya dolar yoktu. Kamera kayıtlarında euro sayması, benim ofiste olmadığım zamanda çekilmiş görüntüler olabilir.

Tuncay Yılmaz:

- Ben sadece benden yardım isteyen Fatih Keleş'i kırmayarak bir çanta parayı aldım ve onun dediği yere götürdüm.

- Aynı anda gitmedik. Ofise gittiğimde Fatih orada beni bekliyordu. Ofiste başkaları da vardı. Ancak hiçbirini tanımıyorum.

- Görüntülerde sayarken görüldüğü euro cinsi paraları neden saydığımı hatırlamıyorum. Ne kadar para saydığımı hatırlamıyorum. Ali Rıza Braka'yı tanımıyorum.

Taşkapan:

- Görüntüler tarafımdan ifşa edilmedi. CHP camiasını karşıma almam. Para transferinin ofisimde olmasını CHP yöneticileri ısrarla istedi. Kamera kayıtlarının tamamı Yılmaz'a verildi.

- CHP yetkilisi ve yöneticisi olduğunu öğrendiğimiz bir kişi, satışı bize yönlendirilmiş olması sebebiyle 2 milyon lira para istedi. Bu durumu Kaftancıoğlu'na ilettim ve o da müdahale ederek bizden herhangi bir tahsilat yapılmasını engelledi.

- Ayrıca satın alma sürecini Kaftancıoğlu başlattı, her nedense sonra kendisine adeta el çektirildi. Süreci bizzat Fatih Keleş ve İmamoğlu şirketinin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz yönetti.

- Ofise çeşitli yerlerden farklı miktarlarda yaklaşık 3 saat boyunca para getirilmiştir. Tuncay Yılmaz'ın elinde bulunan euro ve dolarla bizzat Yılmaz tarafından ofise getirildi. Euro ve dolar liraya çevrilerek hesaplandı.

- Ayrıca kapalı 2 çanta daha getirildi ancak bu çantalar açılmadı. Gelen giden paraları Fatih Keleş not alıyordu. O sırada bir çanta para ile bir şahıs daha geldi, 1 milyon lira olduğunu ve bunun İBB'den gönderildiğini, ihaleyi verecekleri kişinin ayarladığını söyledi.

Çelişkileri görüyorsunuz değil mi...

Paranın kaynağı bağış deniyor, ancak makbuzlar yok; CHP avukatı da "Genel Merkez gönderdi" demişti.

CHP, binayı alım sürecini il başkanlığının yürüttüğünü söylerken, tanıklar "Genel Merkez yürüttü" dedi.

Avukat şantaj iddiasını yalanladı, görüntülerin İmamoğlu İnşaat Müdürü Yılmaz'a da verildiğini söyledi, kim sızdırdı

Aracılıktan 2 milyon lira isteyen ve Kaftancıoğlu'nun mani olduğu CHP yöneticisi kim

Fazladan getirilen para dolu çantalar ne oldu

1 milyon gönderen İBB müteahhidi kim

Her yerinde İBB ve İmamoğlu İnşaat geçen konunun kiminle hiçbir alakası yok

ÖZGÜR ÖZEL: İMAMOĞLU'NUN HÜKÜM CÜMLESİ DÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın "Belediyeyi DEM'le yönetmeyeceğim" sözlerine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görev ve yetkileriyle bağdaşmayan "Kendine başka parti bulacak" çıkışıyla zor durumda kalmıştı.

Özel, önceki akşam KRT televizyonunda dedi ki: "Hüküm cümleleri bizim konuya dahil olmamızdan sonra düştü. Düşmesi gerekir."

Özel, İzmir'de yeniden aday yapılmayan Tunç Soyer'in de İmamoğlu'na destek için İstanbul'a gitmesini de eleştirdi.

Genel başkanlık koltuğu böyledir, kendini hatırlatır...

Özel, sadece 'hüküm cümlelerinin' düşmesini beklemiyor...

2019'DA 1,5 YILDA DOLAR BAZLI 100 KÂR!

Ali Rıza Braka, binayı 15 Ağustos 2018'de 22 milyon 533 bin TL'ye almış.