Galatasaray sakin, basit oynamayı tercih ederek başladı. Merkezi kalabalık tutarak rakibine alan bırakmadı.
Doğru baskı yaparak istekli, arzulu ve keyif alarak oynadığı ilk yarıda Yunus kilit rolde kanat forvet gibi değil içe hareketlenerek oynadı oynattı. Taç atışından gelen gol akıl doluydu.
Barış tek başına ama güçlü başladı.
Torreira tam bir istikrar abidesi.
Sporting'in beraberlik golünde Catamo 7 Galatasaraylı arasından vurdu! İkinci yarıda yaş ortalaması 23.6 olan Sporting topa sahip olunca tempo yapmaya başladı. Bu tempo Galatasaray'a iyi gelmedi. Savunma arasına ve arkasına atılan toplar hep tehlikeli oldu. Geceye berbat bir hakem ve VAR performansı damga vurunca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Norveçli Espen Eskas 38 yaşında Elit kategori hakemi. Şampiyonlar Ligi'nde 17 maç, Avrupa Ligi'nde 9 maç ve Konferans Ligi'nde 7 maç yönetti. Son olarak Dünya Kupasında 2 maç tecrübesine sahip. Lakin bu maçta kariyerini inkar edercesine berbat bir yönetim sergiledi. 2'de Inacio'nun Barış Alper'e kontrolsüz hareketini sarı yerine sözlü geçmesini saygı duyduk ancak 22'de top yukarıda Batrakov'un kafasındayken Altimira'nın dalak, böbrek, acımasız ve gaddarlık içeren karnına girişi sahada kırmızı kart olmalıydı. Sarı ile geçiştirdi ve VAR'a yaslandı. VAR da sessiz kaldı. 43'te elini rakibin yüzüne illegal kullanımdan Sanchez'e çıkması gereken kart Suarez'e çıktı.

17