Siirt'te sözleşmeli böğürtlen modeli
Siirt'te tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak ve çiftçilere alternatif gelir kaynağı sağlamak amacıyla başlatılan 'Sözleşmeli Böğürtlen Projesi' kapsamında, yüksek rakımlarda yapılan deneme üretimlerinden olumlu sonuçlar alındı.
Şimdi 34 milyon liralık hibe destekle 6 ilçede 250 dönüm alanda fide dikimi yapılacak. Siirt'te böğürtlen üretiminin 600 tona çıkarılması hedeflenirken, üreticiye de yeni bir gelir kapısı açılmış olacak. Mevcut bahçeler ve yeni kurulacak alanlarda çiftçiler, sözleşmeli model ile üretim yapacak. Çiftçinin pazar sorunu yaşamayacağını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi, her rakımda yapılacak üretimle hasat periyodunu 3 ile 4 aya yayacaklarını açıkladı.
Haberin DevamıSAPADERE KANYONU ARTIK DAHA GÜVENLİ
Alanya'da kaya düşmesi sonucu yedi ay önce ziyarete kapatılan ekoturizmin beşiği konumundaki Sapadere Kanyonu, yeniden düzenlendi. Geçmiş yıllarda da benzer kaya düşmelerinin yaşandığı kanyonda, bu kez kalıcı mühendislik önlemleriyle risk tamamen ortadan kaldırıldı. Yürüyüş yolları üzerine çelik konstrüksiyon tüneller yerleştirilerek kaya düşmesi riskine karşı koruma sağlandı. "Amacımız Sapadere'yi kapatmak değil, daha güvenli şekilde yaşatmak" diyen Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, projenin 20 günde tamamlandığını ve maliyetinin belediye bütçesinden karşılandığını açıkladı.
ÜRETEN KEPEZ HEDEF BÜYÜTTÜ
Antalya'da Kepez Belediyesi, ilçeyi kendi ürettiği bitki ve fidanlarla yeşillendiriyor. 8 bin 550 metrekarelik alanda kurulu bitki ve fidan üretim tesisi, Kepez'in park ve caddelerini rengarenk çiçekler ve fidanlarla süslüyor. Tesiste bitki üretim türü de 102'den 220'ye çıkarıldı. Ağacı da fideyi de kendilerinin ürettiğini belirten Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, hedeflerini şöyle açıkladı: "Kepez'i sadece Antalya'da değil, Türkiye genelinde peyzaj konusunda örnek gösterilecek bir noktaya taşımak."