Yeniden Refah kendine bu kötülüğü neden yapıyor

Gerçek bir alternatif olabilirdi. Türkiye'nin en önemli ihtiyacı olan "yapıcı muhalefet" boşluğunu doldurabilirdi. Halkın büyük kesimlerinin "hükümet zarar görmesin" diyerek yutkunduğu, söyleyemediği konuları samimiyetinden kuşku duyulmayacak bir dille gündemleştirip, çözüm konusunda etkili olabilirdi. Olmadı.

Yeniden Refah, içinden çıktığı Saadet'in izlediği yolda ilerlemeye karar verdi. Bu yolun sonunun ne olduğunu, Saadet'in geldiği yere baktığımızda görebiliyoruz. Ya CHP'nin yedek lastiği ya da tam bir yok oluş. Gerçi, varlığını milletin değerleriyle kavgaya hasretmiş bir yapının yedeğinde hizalanmak, Milli Görüş çizgisi için yok olmaktan farklı bir şey değil.

Herkes Refah'ın ne İstanbul ne Ankara ne de Türkiye'nin herhangi bir şehrinde iddialı olmadığının farkında. Hatta kendileri bile bunu çok iyi biliyor. Fatih Erbakan, seçimlerde aday çıkarmalarını "AK Parti'nin yedek lastiği muamelesi görmemek" ifadesiyle izah etmişti. Oysa şu anda kimlerin yedek lastiği konumuna düştüklerini acı bir şekilde seyrediyoruz.

"Duruşunuzu bozmayın. Erbakan'ın yolunu sürdürün" diyor CHP'li bir bayan CHP standına yaptığı ziyarette, Refah'ın İstanbul adayı Mehmet Altınöz'e. Gözlerimizin önüne boncuk boncuk terleyen "savunan adam" geliyor hemen. Hani 28 Şubat'ın karanlık zindanından sonsuza kadar çıkmasın diye CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nde nöbet tuttuğu Erbakan. Altınöz'ün biraz mahcup, biraz ürkek yüzünde okunuyor gerçekler. Sonra son kurşunu sıkıyor CHP'li bayan: "Siz ne dediğimi anladınız".

Hepimiz anladık. Hiç merak buyurmayın.

Yeniden Refah, 2023 seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında girerek baraj sorununu aşmış ve aldığı yüzde 2,9 oy oranıyla 5 milletvekili çıkarmayı başarmıştı. Bundan sonra ne yapacak Saadet'in yaptığı gibi CHP listelerine mi adını yazdıracak Bu durumun farkında olan milletvekillerinden Suat Pamukçu şimdiden istifa etti bile. Üstelik zehir zemberek bir açıklamayla.

Pamukçu'ya göre parti FETÖ'cülerin kontrolüne