Liyakat denizinde boğulmayın

Kimisi dayısını, halasını; kimisi bacanağını, kayınbiraderini, kimisi ise hiç uzağa gitmeden doğrudan eşini belediyelerde yüksek makamlara getiriyor. Müdürlük, başkan yardımcılığı ve daire başkanlığı gibi koltuklar artık yakın akrabaya emanet. Sanki belediye değil, aile şirketi. Güven içinde uyuyabilirsiniz. Belediyelerde CHP rüzgarı esiyor.

Parti devleti modelinin mimarı CHP için olmayacak şeyler değil elbette bunlar. Sonuçta seçim yapmadan iktidarda kaldıkları 27 yıl boyunca aynı kişiler hem CHP il başkanı hem de vali olabiliyordu. Bugün sadece seviyeyi biraz daha artırdılar. Artık sadece partili olmak yetmiyor, ailenin bir parçası da olmalısınız.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, başkan yardımcılıklarına kayınbiraderi Hamza Çam'ı ve bacanağı Mustafa Orman'ı getirmiş. Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey baldızı Sezen Uğurlu'yu daire başkanlığına; yeğeni Furkan Bozbey'i belediye iştiraki BURKENT'in yönetim kurulu başkanlığına getirmiş. "Bari aynı soyadlı birisini getirip dikkatleri üzerinize çekmeseydiniz" diye itiraz edilince de "ne yapalım, partide bu liyakatta birisini bulamadım" deyivermiş. Güler misin, ağlar mısın

Liste uzun.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun'un eşi Filiz Coşkun aynı belediyede Kültür Müdürü olarak; Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in eşi Duygu Adıgüzel Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü olarak görevlerini büyük bir özveri ve "aile sadakatiyle" yapacak.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Çankaya Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı; CHP Buca İlçe Başkanı Özgür Kaya'nın eşi Damla Kaya, Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü; Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal'ın emlak şirketinden ortağı Merve Barut Başkan Yardımcılığı; Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın kayınbiraderi Basri Dedetaş, Ataşehir Belediyesi Afet İşleri Müdürü vazifelerinde "liyakat dersleri" verecek.

CHP'nin kudretli isimlerinden Veli Ağbaba, yeğeni Nermin Özgül'ün Karabağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü makamını yeterli görmemiş olacak ki, Cemil Tugay İzmir Belediye Başkanlığı makamına oturunca büyükşehire terfi olmasını ihsan buyurmuşlar. Ağbaba'nın