Sütten kulenin zaferi

İstanbul'un nadide seyir terası Çamlıca'da şehrin siluetini bozan anten tarlası kaldırılıp yerine dünyanın sayılı televizyon ve radyo kulelerinden birisi inşa edildiğinde söylemişti o veciz sözü İmamoğlu: "Ben Çamlıca Kulesi uzunluğunda süt dağıttım". O süt kulesi Türkiye'de zafer kazandı.

Kent lokantası, beslenme çantası ve erzak kolisini, tünellere, köprülere ve duble yollara tercih etmesinden dolayı suçlayabilir miyiz halkı En ağır ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde muhalefetin tüm unsurlarıyla birleşmesine rağmen halkın iktidarı Erdoğan'a teslim ettiği gerçeği gün gibi ortada iken üstelik.

Milletin öncelikli gündeminin ekonomi olduğunu, kentsel dönüşüm, ulaşımdaki devasa projeler ve getirisini ancak yıllar sonra alacağımız büyük yatırımların gündeminde olmadığını görmek için böylesi bir sarsıntıyla karşılaşmak gerekliymiş demek ki. Oysa kentsel dönüşümün seçim kazandırıcı bir vaat olmadığını, daha bir yıl önce yerle bir olmuş Kahramanmaraş'ta vatandaşın dönüşüm aleyhine açtığı 3 bin 500 davaya bakarak anlamak mümkündü.

Emekli maaşına iyileştirme yapılmamasını sinesine çekebilirdi insanımız. Fakat karşılığında devletin kurumlarının israfa karşı bir seferberlik yaptığını görseydi. Enflasyonun ezici, mutfağı tarumar edici gerçeğine tahammül edebilirdi belki daha da yoksullaşan dar gelirlimiz ama devletin kendi market zincirindeki fiyatların bir nefret objesi haline getirilen üç harfli marketlerden daha insaflı olduğunu görebilseydi.

Cumhurbaşkanımız bu yerel seçim sonuçlarından ders çıkaracaklarını ve gereken her şeyi yapacaklarını söyledi. Muhalefetin 22 yıldır totaliter bir rejimle yönetildiğini iddia ettiği ülkemizde, iktidarının en güçlü olduğu döneminde yapılan yerel seçimleri kaybetmesine rağmen büyük bir özgüvenle bu sonucu "85 milyonun zaferi" olarak ilan eden kaç lider olabilir dünyada Erdoğan'ın darbeler yüzünden belini bir türlü doğrultamamış bu ülke insanına kazandırdığı en büyük şeyin "özgürlük" ve "halk iktidarı" olduğunu idrak etmemek için ya kör olmak gerekir, ya da ağır insafsız.

Trakya'dan Batı Anadolu'ya, Marmara'dan Batı Karadeniz'e kadar birkaç il dışında neredeyse tüm bu bölgelerdeki şehirlerin yerel yönetimlerinde iktidar olan CHP'nin artık vereceği büyük bir sınav var. Halk CHP'yi birinci parti yaparak kendisine beş yıllık bir kredi verdi. AK Parti döneminde belediyecilik açısından rahata alışmış insanlara aynı hatta daha yüksek kalitede hizmet götürmek zorunda artık. Muhalefette olmanın konforunu ve şikayet etmenin cazibesini AK Parti'ye teslim ettiler.