İmamoğlu'nu yenilgi korkusu sardı

İstanbul'da CHP'nin yaptırdığı anketlerde bile Murat Kurum'un önde çıkmaya başlaması İmamoğlu'nu telaşa sürüklemiş durumda. Partinin güçlü olduğu yerlerde düzenlediği mitinglerde dahi katılım oldukça az.

5 yıllık başkanlık döneminde hizmetlerinden çok basın mensuplarından, pazarcı esnafına kadar neredeyse herkesle girdiği polemiklerle hatırlanan İmamoğlu yükselen öfkesi sebebiyle artık cümleleri doğru düzgün kuramıyor. Son mitinginde sarf ettiği sözler bu kafa dağınıklığının işareti olarak hafızalara kazındı: "kötünde, kötün, gözünde gönlünde kötülük olanın bile kalbine iyilik getirecek" gibi tuhaf bir cümle kuruverdi. Muhtemelen kendisi bile ne dediğini anlayabilecek durumda değil.

Bu telaş ve öfkenin ardında CHP içinde yaşanan ve bir türlü aşılamayan derin krizin etkisi büyük. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere partideki pek çok siyasi figür kendisiyle yan yana gelmek istemiyor. Hal böyle olunca kendisini terk eden eski yoldaşları İBB'de yaşanan israf, iltimas ve adam kayırma gibi çok sayıda dosyayı açıklamaya başladı.

İmamoğlu seçim çalışmasını "israfı bitirdik" sloganı etrafında kurgulamış durumda. İstanbul'da halka anlatabileceği dişe dokunur bir proje olmayınca arkasına yaslandığı tek şey bu oldu. Fakat içerideki muhalifleri de en çok onu bu noktadan hedef alıyor.

"İsraf" temalı kampanya için bir ay içerisinde tam 350 milyon lira harcandığı ifade ediliyor. Bu faturalı işler dışında sosyal medyada aktif olan trol ordusuna dağıtılan paranın miktarı ise bilinmiyor.

Haliç üzerinde inşa edilen ve eşiyle tek maç yaptıktan sonra kaldırılan tenis kortu İmamoğlu'nun müsrifliğinin adeta sembolü oldu. Fakat asıl israfın büyüğü "başkanlık konutu" olarak restore ettirdiği Rumelihisarı'ndaki köşkte yaşanmış. Daha önce çeşitli kamu hizmetlerinde kullanılan tarihi köşk, başkan seçildikten hemen sonra İmamoğlu'nun talimatıyla restore ettirilmiş ve 2020'de kendi hizmetine sunulmuş.

İBB'nin resmi raporuna göre 8.500 metrekare bahçe içerisindeki köşk için 20 milyon lira, yani o günkü döviz kuruyla