Esenyurt'tan sonra Beşiktaş Belediye Başkanını da cezaevine uğurlayan CHP yönetimi tamtamlar eşliğinde iktidara savaş ilan etti. Özgür Özel savaş tamtamlarını "yine de şahlanıyor" tadında darbe marşlarıyla tamamlar mı bilinmez ama gittiği yolun uçurum olduğunu birileri artık kendisine söylemeli.
Daha yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçmeden partisinin başkanlarının "rüşvet, irtikap ve terör" gibi ağır suçlamalarla tutuklanmasının gerekçelerini sorgulamak yerine zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmak kendisine ne kazandırır Belki bir süre daha seçmenini oyalayabilir. Lakin rüşvet almak için çete kurmak, devletin kasasını soyup kendisini ve çevresini zengin etmek gibi çirkin işlerin üzeri öyle kolay örtülmez.
CHP'li siyasetçiler kendilerini sürekli olarak Cumhurbaşkanımızla kıyaslıyorlar. Fakat unuttukları bir şey var. Darbe döneminin yargısı Erdoğan'ın önünü kesebilmek için çok uğraşmış, ancak tek bir yolsuzluk suçlamasıyla karşısına çıkamamışlardı. Onca çabalarından sonra bir şey bulamayınca "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker. Bu ilahi ordu dinimi bekler" dizelerini okuduğu için tutuklayıp hapse göndermişlerdi. Millet de şiirdeki ordu gibi hareket edip, Cumhurbaşkanımızın peşini 30 yıldır hiç bırakmadı.
Oysa CHP'lilerin yargılandığı davaların hiçbirisi siyasi değil. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bir suç örgütüne ihaleleri vererek karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı. Mahkemede kendisine yöneltilen soruların büyük kısmını da cevapsız bıraktı. İstanbul'da plazaların ve eğlence merkezlerinin en yoğun, doğal olarak gelirin de en yüksek olduğu ilçede bundan önceki CHP'li başkanlar da benzer suçlamalarla yargılanmıştı. Özel, yüzüne savaş boyası süreceğine ilçeden yükselen pis kokuya dikkat kesilseydi her kesimin takdirini alırdı.
Şunu artık anlamalılar. Ülkede artık CHP il başkanlarının aynı zamanda vali, hakim, savcı, belediye başkanı olduğu tek parti düzeni yok.

93