Bölmeye doyamadılar

Bölücüye çıkmış adı DEM'in. Oysa en fazla istediği ülkenin bir kısmını koparmak bizden. Belki aralarında biraz daha iştahlıları varsa, sadece Fırat'ın doğusunu.

CHP'nin altı oklu Atatürk flamalı "kent uzlaşısıyla" ikram ettiği Mersin'in Akdeniz İlçesi'nde sevinçle toplanan güruhun attığı sloganlara bakmayın siz. "Biji Serok Apo" diye avazı çıktığı kadar bağıranların henüz Konya'da gözleri yok.

Esenyurt'tan başlayıp İstanbul'un tepelerine ulaşmalarına ramak kalmış olsa da, bölücülük ve ayrıştırma konusunda üstatlarından daha öğrenecek çok şeyleri var. Bizi Bosna'dan Üsküp'ten kopartanların beslemeleri, Türklere asırlarca vatan olan Musul, Şam ve Bağdat'ı bir çırpıda gurbet ele döndürmedi mi Türk çocuğuna "yabancı" diye öğretmedi mi

CHP'nin Mamak'ta aday diye sokakta dolaştırdığı kişiyi gördünüz mü Veli Gündüz Şahin'miş adı. Yolda karşılaştığı Iraklı üç küçük Türk çocuğuna parmağını sallayarak "bunlar büyüdüğünde başımıza bela olacaklar. Bana oy verin, göndereyim" diye böğürdüğünde, etrafında toplanan güruhtan alkış toplayan adam. Bu zihniyetten daha büyük bela mı var bu milletin başında Sadece ırkçılık ve faşizm değil bu. Tarih bilmez cehaletin ete kemiğe bürünmüş hali.

Nereden bilecek Türk'ün daha Selçuklu ve Osmanlı dahi tarihte yok iken 12 asır evvel Bağdat'a yerleştiğini. Savaşçı müezzinler atından inmeden çıkabilsinler diye rampalı minare inşa edildiğinde Türk şehri Samarra'ya daha tarih 852 idi. İslam aleminin ilk türbesi Kubbet-üs Süleybiye bu şehirde inşa edildi, Irak'ın gözbebeğinde.

Türk'ü Arap'a düşman edenler, bölmeye doyamadıkça elde avuçta kalan son toprak parçası Anadolu'da bu defa Kürt'e düşmanlık etmediler mi Fırat ve Dicle'nin çocuklarına eziyet edip, bölücülüğün kitabını yazanlar PKK isimli necaseti kendileri doğurmadı mı CHP'nin terörü yok etmeyi amaçlayan tezkerelere hayır demesi boşuna mıdır sanırsınız.

Memleketi