At kadehi elinden

İnanılmaz bir pişkinlik var tavırlarında. "AKP yaşam tarzımıza müdahale ediyor" diyerek çıktıkları yolda katıksız taraftarlarının alkolden, uyuşturucuya, teşhircilikten cinsel sapkınlığa uzanan cürümlerini iktidara yamamaya çalışabiliyorlar.

Kendi elleriyle inşa ettikleri pespayeliği yaşam tarzı olarak sunarken bunun son durağının "Caligula'nın günah çukuru" olduğunu bilmiyorlar mıydı Meclis kürsülerinden böğürerek üzerlerine bulaşan çirkeften kurtulabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.

Topluma rol model olarak sunduklarının içine düştüğü durumdan bizarlarsa ilk yapmaları gereken şey yanlışı yüceltmemektir. Kabir başında bile bir kimlik gibi elinizden düşürmediğiniz rakı kadehini yere koyarak başlayabilirsiniz işe.

Sonra isimleri Mehmet, Mümine, Şeyma, Aleyna olan gençler üzerinden ucuz politikalar üretmek yerine "biz nerede hata yaptık" diyerek kendinizi sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Önce şunu öğrenmelisiniz: Alkol bir yaşam tarzı değildir. Seküler yaşam tarzının sembolü hiç değil. Toplum yararına olacak hiçbir hizmeti, gençlerin örnek alabileceği hiçbir değeri üretememenin sebebinin "rakı bardağını" ideoloji diye pazarlamak olduğunu fark ettiğinizde anlayacaksınız.

Batı, sekülerizm sayesinde kiliseyi devletten ayırdıktan sonra laik diye tanımladığı sıradan Hıristiyanlara ayinlerde dua edebilsinler diye sıralar koydu mabetlerine. Onlara göre laik insan, ruhban sınıfa ait olmayan "çobanların bakımına emanet edilmiş sürü, havarilerin halefleri tarafından ebedi hayata doğru yönlendirilen tebadır".

Siz onu bile yanlış anladınız. Allah'ı hayatın içinden söküp atmak sandınız.

Günahlar, kusurlar, hatalar insan için vardır. Aslolan bunların birer nakısa olduğunun bilincinde olmak değil midir Alkol de, uyuşturucu da kullanabilir insan, zina da edebilir. Sonunda hatasını anlayıp doğru yola da dönebilir.