Sahada yabancı sınırsız

TFF takımlara iki seçenek sundu: 1- Kadronuza 12 tane yabancı alırsınız, 11 tanesi sahada forma giyer. 2- Eski sistem devam edebilir. Yani 14 yabancı ve 83 formülü.. Ortak bir karar alınmadı. Takımların soğuk baktığı play-off konusu ise sıcaklığını kaybetti

BAKAN BAK, TFF VE KULÜPLER RİVA'DA BIRARAYA GELMİŞTİ.
Uzun
zamandır Türk futbolunda yabancı sayısı tartışma konusu... Kulüpler Birliği'nin bu konudaki farklı düşünceleri nedeniyle ortak nokta bulunamamıştı.. Süper Lig kulüplerinin bir kısmı, sınırsız yabancı isterken, bir bölümü 83 formülünün devam etmesini talep etmişti. Azınlıkta kalan bir grup ise yabancı sayısının 7'ye düşürülmesini istiyordu.
Önceki gün Riva'da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı önemli bir zirve yapıldı. Bakan Bey ayrıldıktan sonra kulüplerin görüşmesi devam etti. TFF yabancı sayısı konusunda kulüplere 2 öneri getirdi. 1- Kadronuzda toplam 12 yabancı isim olur. Sahada ise 11 yabancı oynayabilir. 2- Eski sistem devam eder: Toplam 14 yabancı ve sahada ise 83 formülü... Önerilerden 1 numaralı seçenek sıcak karşılandı ama resmi bir karar ya da oylama (Kulüpler arasında) yapılmadı. Gündemdeki konulardan biri de play-off oldu. Bir süre önce TFF, Süper Lig takımlarına önümüzdeki sezon için farklı seçeneklerle play-off önerisinde bulunmuştu.