Tasarruf deyince gel de gülme!

Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı her ortamda yaptıkları açıklamalarda kamu harcamalarında tasarruf konusunda radikal adımlar atılacağını söyleyip duruyorlar.

Para bitti ancak akıllarına geldi. Ellerini tutan mı var Neyi bekliyorlar Hadi bir zahmet başlasınlar.

Kamuya ait lojmanların satışa çıkarılması yanında, ilk etapta kamu kuruluşlarına ait 500 aracın satışa çıkarıldığı açıklandı. Bunların koskoca devlet için çerez parası olduğunu zamanın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek söylemişti.

Şu şansa bakın ki Hazine ve Maliye bakanı bugün yine kendisi... Hayırdır, ne oldu da fikri değişti

Arkadaş, ülke bütçesi sadece son üç ayda 500 milyar TL'yi geçen açık verdi. Oysa Mehmet Şimşek 10 ay önce göreve geldi. Bu durum bana hiç samimi gelmedi.

Tasarruf konusunda atılan sözde adımlar bile tasarruf kampanyasının özde kamuoyunda algı yaratıp görüntüyü kurtarmak için uygulanacak göstermelik işlerden ibaret olacağını gösteriyor.

Size şöyle anlatmaya çalışayım, 2024 bütçesinde 2.2 trilyon TL ödenek ayrılan çoğu yandaş firmalara çıkartılan vergi muafiyetlerinde yüzde 50 azaltmaya gidilse bile bütçeye en az 1 trilyon TL gelir yazılır.

Kamu harcamalarında tasarruf, kamu kaynaklarının kullanımında israftan kaçınılacaksa, öncelikle Sayıştay Yasası değişikliği gerekiyor. Var mı niyet Yok tabii...

Kamu İhale Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerle milli savunma ve güvenlik dışındaki kamu ihalelerinin tamamında davet usulü kaldırılarak rekabete açık şeffaf ihale sistemine geçirilmesi gerekiyor. Yahu daha geçen hafta tren yolu ihalesi sarayın kankasına verildi.

Mesela Çevre Bakanı ve emrindeki TOKİ, dilediği yerli-yabancı şirketlere