Mübarek ramazan ayında faiz artırıldı!

Vay arkadaş, uzun süre sonra Merkez Bankası yerinde bir karar aldı. Seçimlerin bitmesini beklemeden faizi 500 baz puan artırdı. Darısı dövizi serbest bırakmanın başına... Onu yapmayacaklarını açıkladılar ama... Umut ediyor insan nefes aldıkça...

Tabii olayda bir enteresanlık söz konusu... Faizleri artırmaya devam etmesi gerekirken şubat ayını pas geçip... Hemen arkasından mart ayının başında faiz artışının yeterli olduğunu ve daha artırmayacağını söyleyip... Sonrasında kallavi artırması da bir acayip!

Arkadaş eğer ihtiyaç varsa neden bir ay kaybediyorsun Sana ne muhtar, belediye seçiminden... Daha mı önemli ülke ekonomisinden

Aslında bırakın yaz aylarını on beş gün sonrasını bile göremeyecek kadar kötü durumdalar. Net rezervler iki ayda 32 milyar dolar eriyince, rezerv açığı 73 milyar dolara çıkınca mecbur kaldılar.

Hey gidi günler hey... Zamanının Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, faizi yüzde 19'a çıkarttı diye operasyon yapmakla suçlanmış ve görevden alınmıştı.

Şimdi o günlerin faturası yüzde 50 olarak karşımıza çıktı. O kişilerde azıcık da olsa utanma, çekinme var mı acaba

Zira Türkiye para piyasalarında neler döndüğünü yabancıların yazdığı raporlardan öğreniyoruz. Nitekim Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışa gideceğini ilk onlar söyledi. Bu nasıl çelişki

Faiz artırıldı diye köklü değişim beklemeyin. Aynı koşullar altında aynı sebepler devam ediyor. Aynı sonuçlar doğacak... Bunun aksine inanmalarının nedeni fazlaca saf olmak!

Tabii ki saray, seçim öncesinde Türk Lirası'nın değer kaybetmesini göze alamadı. Bunun seçim sonuçlarına olumsuz etkisinin, faizden çok daha fazla olacağını düşündü.

Sahi döviz kurunu sabit tuttuktan sonra faizi artırmışsın veya artırmamışsın nereye varacaksın

Yüksek faiz getirisi yükseldiği için parayı değerlendirir ama senin