Ne İsaya ne Musaya

Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Rusya'ya bağımlılığı azaltma, enerji tedarikini çeşitlendirmek için ABD'li Exxon ile 10 yıl süreli, yıllık 1.1 milyar dolarlık sıvılaştırılmış doğalgaz anlaşması imzaladı.

Ne alaka Amerika Katar, Mısır, Cezayir, Nijerya gibi önde gelen tedarikçiler varken ABD'den okyanus aşırı yüksek taşıma maliyetleriyle LNG ithalatı, yaranma amaçlı mı

Amerikan Başkanı Biden ile görüşme, Hamas ile verilen fotoğraf sonrası iptal edilmesinin diyeti mi diye düşünmeden edemiyor insan...

Nitekim Rus Gazprom ile anlaşmada doğalgaz bedelinin yüzde 20'sinin ulusal paralarla ödeneceği yer alıyor. Buna karşın gidip Amerika'dan almak için kek olmak gerekiyor.

Haliyle Putin'in sürekli ertelenen Türkiye ziyaretindeki belirsizliği de bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor.

Sahi Ruslara olan 20 milyar dolarlık geçen seçim öncesi alınan doğalgazın borcu ödendi mi Nedense konu ile ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor.

Amerikan Başkanı Biden, "hiç gelme" der... Rusya Başkanı Putin, "gelmem" der... Kötü dış politika Türkiye için galiba kader...

Ne inek ne koyun

İstatistik Kurumu'nun resmi rakamlarıyla...

2020 yılında 23 milyon 503 bin ton olan çiğ süt üretimi, 2021'de 23 milyon 200 bin tona...

2022'de 21 milyon 563 bin tona... 2023'te 21 milyon 481 bin tona inerek son 5 yılın en düşük miktarına geriledi.

Nüfus artıyor, etraf sığınmacı kaynıyor. Nasıl olacak da üretim devamlı düşerken ihtiyacımız karşılanacak Belli ki fiyatlar durmayacak. Artacak!

Daha da fenası kırmızı et üretimi yüzde 8.8 arttı. Nasıl Süt hayvanları kesime gönderildi. Yine de yetmedi. İthalat hız kesmedi.

Kötü tarım politikası Türkiye için kader, vatandaşlar için keder...

Ne zam ne gam

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü'nün raporunda; 2024 yıl sonu Türkiye enflasyon tahmini yüzde 55.5 olurken, 2025 enflasyon tahmini ise yüzde 28.9 olarak yer aldı.

Merkez Bankası'nın halihazırda 2024 hedefi yüzde 36... Değiştirmeye zahmet etmiyorlar. Nitekim İstatistik Kurumu'nun saray ne isterse onu açıklayacağını biliyorlar.

Saray da mutlu son istiyor. Enflasyon sokakta değil, kağıt üzerinde belirleniyor. Dolayısıyla emir ne gelirse enflasyon o çıkıyor.

İktidar, temmuz maaş zamlarını düşük tutabilmek için hedef enflasyonda kağıt kalem oyunlarına sarıldı bile... Ne kadar az çıkarsa o kadar az zam yapacak haliyle...

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü sıkılaşan finansal koşullar ve enflasyonun satın alma gücü üzerindeki olumsuz etkisiyle tüketimin azalacağını söylüyor.

Kibar adamlar tabii... Fakirleşen halk diyemiyorlar. Kötü ekonomi politikalarının bu ülke için yaşam tarzından öte bir kader