Mehmet Şimşek FİKi topladı

Önceleri FİK vardı. FİK dediğin; Finansal İstikrar Komitesi'nin kısaltması... Çok dalga geçilince ismini sakıncalı buldular. Adını "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi" diye değiştirdiler. Bu sefer kısaltması FİKKO oldu.

Baktılar onun da söylemi kâr etmedi. Ha FİK ha FİKKO... Ne fark ederdi Tekrar eski hali FİK'e çevrildi. Emin olun komite, ismi ile uğraşıldığı kadar iş yapmadı.

Dün bir kez daha Finansal İstikrar Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı.

Türkiye ekonomisini derinden etkileyecek son yılların en sempatik toplantısının sonuçlarını farklı bir heyecanla bekledim. Benden başka bekleyen bir Allah'ın kulu yokmuş. Neredeyse haber bile olmadı.

Toplantı yapıldı, bitti. Açıklama beklendi. Beklenen açıklama gelmedi. Acaba FİKKO toplantısında "çok da fifi" mi denilmişti Neyse ki sonradan yazılı açıklama medyaya geçildi.

Toplantıda, tüketici kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son dönem gelişmeleri ve bu gelişmelerin finansal istikrara etkilerinin ele alındığı bildirildi.

Açıklamada "nasıl muhteşem bir toplantı" olduğu yazılmadığı için yandaş medya ne yapacağını şaşırdı. Olduğu gibi açıklamayı yayımladı. Bu sefer "müjde" manşetleri atılamadı!

Muhtemelen selam, sabah, hal, hatır derken krediler hakkında çeşitli öneriler masaya yatırıldı.

Tahminen, "Durumun vahametini hemen söylemeyelim, seçim sonrasını bekleyelim sonra alıştıra alıştıra söyleriz" kararı alındı.

"Bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmektedir" cümlesi ile kapanış yapıldı.

Zira para olmadığı için isteseler de bir şey yapamayacakları anlaşıldı. Herkes vedalaşıp öğlen yemeğine çıktı.