Sesten öte donanımlar

Şu ana kadar sadece müzik dinlemek, telefon görüşmeleri yapmak ve oyun oynamak için kullanılan kulaklıklar, yapay zeka ve sesli asistanların getirdiği güçle bambaşka bir boyut kazanmaya başladı. Geliştirilmiş gürültü engelleme özelliğine kavuşan yeni nesil kulaklıklar, çevreden gelen tüm sesleri tek tek ayırt edebiliyor, kullanıcısının işitme profillerini analiz ederek onlara en uygun ses deneyimini sunuyor, sesle kontrol edilebiliyor ve gerçek zamanlı çeviri yapabiliyorlar.

ENGELLERİ DE AŞACAK

Gelişen teknolojiyle birlikte bu cihazların kısa süre içinde kullanıcının duygusal durumunu algılayarak ona uygun müzik veya podcast önerileri de sunabileceği öngörülüyor. Üzerinde çalışılan diğer önemli bir alan ise bu cihazların, sesli ve metinsel uygulamalı asistan özellikleri sayesinde görme engelli ve işitme güçlüğü çeken kullanıcılara da hitap edebilmesi. Peki kablosuz kulaklık mı yoksa kablolu mu tercih edilmeli Son çıkan teknolojiler neler Gelin birlikte inceleyelim.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

İHTIYACINIZI BELİRLEYİN

Öncelikle ihtiyacınızı belirlemeniz gerekiyor. Özellikle bilgisayar oyunlarına meraklıysanız kablolu kulaklıklar daha ideal bir tercih olabilir. Çünkü kablolu kulaklıklarda gecikme süresi neredeyse sıfırdır. Bunun nedeni, ses sinyallerinin analog olarak kablo üzerinden iletilmesidir. Ama yeni nesil kablosuz kulaklıklar da 50 milisaniyenin altında gecikme süresi sunabiliyorlar. Bu da gecikmenin fark edilmemesi anlamına geliyor. Yani satın almadan önce gecikme sürelerine dikkat etmekte fayda var. Öte yandan kablolu kulaklıklar kablosuzlara göre daha iyi fiyat avantajına ve daha çok modele sahiptir. Kablosuz kulaklığın ise hareket özgürlüğü, spor için en ideal cihaz olması ve dokunmatik kontrol özellikleri elbette tartışılmaz.

SOUNDCORE LIFE P3I TWS

Bu cihaz, 'Gürültü İzolasyonlu Yapay Zeka Algoritması' sayesinde, çevredeki gürültüleri otomatik olarak filtreliyor ve sadece sesinizi algılayıp karşı tarafa aktarıyor. Bu sayede, kalabalık veya gürültülü ortamlarda bile net görüşmeler yapabiliyorsunuz. Cihaz, tek bir şarjla 9 saat kullanım süresine sahip.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

SENNHEISER ACCENTUM PLUS

Bu wireless kablosuz kulak üstü kulaklık da 10 dakikada 5 saatlik oynatma süresi sağlayan hızlı şarj özelliğine sahip. Aktif Gürültü Engelleme teknolojisiyle donatılan cihaz, kulaktan çıkarıldığı an sesi durduruyor. 5-Bant ekolayzır ve akıllı kontrol uygulamasıyla sesi dilediğiniz gibi kişiselleştirmeye olanak tanıyan cihazın sesli asistan özelliği de var.

GALAXY BUDS